Objavljen Katalog brodogradnje, strojogradnje i metaloprerađivačke industrije: U ISTRI BRODOVE I PLUTAJUĆE OBJEKTE JOŠ GRADI 11 TVRTKI | Tri su iz Labina

Objavljen Katalog brodogradnje, strojogradnje i metaloprerađivačke industrije: U ISTRI BRODOVE I PLUTAJUĆE OBJEKTE JOŠ GRADI 11 TVRTKI | Tri su iz Labina

21.11.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

U Katalogu brodogradnje, strojogradnje i metaloprerađivačke industrije, koji je nedavno predstavila Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora u Puli, nema Uljanika ni njegovih društava, ali zato je svoje mjesto u ovom izdanju našlo 110 poslovnih subjekata iz Istre. Komora je Katalog izradila na inicijativu tvrtki koje djeluju u sklopu Strukovne grupe brodogradnje, strojogradnje i metaloprerađivačke industrije, da bi se poduzeća promovirala i međusobno povezala te tako unaprijedila poslovanje.

Strukovna grupa

- Katalog sadrži kontakt-podatke, opis djelatnosti i proizvoda pojedine tvrtke te reference, grafičke i video-priloge 110 poslovnih subjekata sa sjedištem u Istri, koji se bave obradom metala, gradnjom brodova i plutajućih objekata, popravkom i održavanjem brodova i čamaca kao i proizvodnjom te servisom i prodajom strojeva i uređaja. Poduzetnici vjeruju da se ovim oblikom prezentacije dijela istarske industrije mogu bolje iskoristiti mogućnosti za suradnju i umrežavanje, posebice na većim i zahtjevnijim projektima, kaže direktor Županijske komore Damir Sirotić.

Predsjednik Strukovne grupe Tomislav Smirčić, inače predsjednik Uprave pulskog Tehnomont brodogradilišta, kaže da je izradom kataloga ostvaren jedan od planiranih ciljeva rada za ovu godinu - omasovljenje i osnaživanje zajedničkog rada gospodarstvenika koje grupa obuhvaća. Strukovna grupa osnovana je u travnju radi promicanja i zaštite zajedničkih interesa, unaprjeđenja suradnje te rada na zajedničkim projektima uz potporu HGK-a kao matične institucije.

Katalog je u digitalnom obliku dostupan i preko stranice HGK - Županijske komore u Puli, a u njemu nalazimo podatak da se gradnjom brodova i plutajućih objekata još bavi 11 tvrtki u Istri. To su Avangard Shipyard, Tehnomont - Brodogradilište Pula, Victus, Blue Way, Euronotus i Istra Yachting iz Pule, zatim Biga Grupa i Metalplast iz Labina, Beta Marine iz Medulina, Evento D.M.C. iz Poreča te Marservis iz Kaštelir-Labinci. U katalogu je pak najveće poglavlje posvećeno metaloprerađivačima, a na tom je popisu više od 50 tvrtki iz cijele Istre, od Bujštine do Labinštine.

Strojevi i dijelovi

Proizvodnjom, servisiranjem i prodajom strojeva i uređaja bavi se 20-ak tvrtki, poput Digitrona iz Buja, Labinprogresa - TPS-a ili Motortech Consultinga iz Pule, a u katalogu su zastupljene i tvrtke koje proizvode električne i elektroničke uređaje te dijelove za motorna vozila, kao i one koje se bave popravkom i održavanjem brodova i čamaca, obradom metala te proizvodnjom specijalnih proizvoda i uređaja.

Zvjezdan STRAHINJA

brodogradnja strojogradnja biga grupa labinprogres tps metalplast gospodarstvo