Obilježena obljetnica 119. Brigade Hrvatske vojske

Obilježena obljetnica 119. Brigade Hrvatske vojske

6.9.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom obilježavanja 26. obljetnice osnutka 119. brigade Hrvatske vojske, gradonačelnik Labina Valter Glavičić, umirovljeni pukovnik Darko Martinović, zamjenici načelnika općina Labinštine, gradski vijećnici, predstavnici policije, Civilne zaštite i JVP Labin, predstavnici Udruge antifašističkih boraca, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te nekadašnji borci 119. brigade, položili su vijenac i zapalili svijeće,na spomenik palim žrtvama kod Središnjeg križa na Gradskom groblju.


Na samom početku ceremonije prisutni su odali počast poginulima i ranjenima uz minutu šutnje.

 

 Umirovljeni pukovnik HV-a, Darko Martinović u svome govoru istaknuo je kako je tijekom cijelog razdoblja Domovinskog rata, 119. brigadu karakterizirao vrlo visok stupanj odgovornosti svih zapovjednih razina, ali i svih pripadnika brigade, visoka razina profesionalnosti i stručnosti časnika i dočasnika za uvjete pričuve i velika borbena spremnost. Radi se o brigadi koja je kroz rat prošla bez ijedne mrlje. 

 Labinski gradonačelnik odao je počast i čestitao svim borcima te uspješne brigade, koji su svojom hrabrošću obranili Hrvatsku, rekavši kako oni mlađi moraju nositi uspomenu na borce, i biti im vječno zahvalni.

„Otišli ste u rat s ovih područja da bi časno, uzorno i hrabro, branili i obranili Hrvatsku. Hrvatsku koja je stvorena u NOB-u, a obranjena u Domovinskom ratu. Došli ste do granice sa BiH, i na svom tom putu, nikad se nije čula nijedna riječ u negativnom kontekstu o 119. brigadi, te smo zbog toga još ponosniji na vas.“- rekao je Glavičić.

Molitvu za sve borce brigade predvodio je velečasni Mirko Vukšić

 

 

polaganje vijenaca gradsko groblje labin valter glavičić 119. brigada