Obilježena 30. godišnjica bratimljenja Labina i Manzana

Obilježena 30. godišnjica bratimljenja Labina i Manzana

17.8.2011. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom Dana Grada Labina, sinoć je u Malom kazalištu održana promocija knjige „30 godina Labin-Manzano“ prof. Tullia Vorana. Knjiga, koja je svojevrsna kronologija prijateljstva Labina i Manzana, posvećena je tridesetogodišnjoj suradnji.

 

Grad Labin i talijanski Grad Manzano na svečani su način obilježili 30-tu obljetnicu bratimljenja još 18. lipnja u Manzanu, stoga je sinoćnja promocija svojevrstan nastavak ovog značajnog jubileja. Svečanosti su u ime Grada Labina bili nazočni gradonačelnik Tulio Demetlika, zamjenica gradonačelnika Eni Modrušan, predsjednica Zajednice Talijana Labin i predsjednica Paritetne komisije Labin-Manzano Daniela Mohorović te Tullio Vorano. Općinu Manzano predstavljali su  gradonačelnica Lidija Driutti, podpredsjednik oblasti Udine Daniele Macorig i predsjednik Paritetne komisije s talijanske strane  Adriano Leoni.

 

Proslava tri decenije duge suradnje prigoda je za prisjećanje na mnoge osobe iz Labina i Manzana koji su u prijateljstvo utkali izuzetan trud i rad. Tako su  posthumno dodijeljene plakete Antonu Dobriću, predsjedniku tadašnje Skupštine Općine Labin ujedno potpisniku Protokola o suradnji iz 1981. godine, te posthumno i Beniu Faraguna, inicijatoru suradnje između naša dva grada. Plaketa je uručena  i bivšem predsjedniku Skupštine Općine Labin Anđelu Verbancu.

 

 

Vrijednosti stvorene u prijateljstvu Labina i Manzana temelj su Europe kojoj smo i mi na samom pragu, Europe najviših ljudskih vrijednosti, temeljene na uvažavanju, razumijevanju i poštovanju, Europe bez granica, naglašeno je tijekom sinoćnje svečanosti.

bratimljenje manzano tullio vorano