Obilježena 24. godišnjica osnutka 119. brigade Hrvatske vojske

Obilježena 24. godišnjica osnutka 119. brigade Hrvatske vojske

7.9.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom obilježavanja 24. obljetnice osnutka 119. brigade Hrvatske vojske, zamjenik gradonačelnika Grada Labina Zoran Rajković, zamjenici načelnika okolnih općina, zapovjednica Policijske postaje Labin, predstavnici Udruge antifašističkih boraca, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zapovjednik zapovjedništva civilne zaštite Grada Labina, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Labin, nekadašnji zapovjednici 119. brigade, vijećnici Gradskog vijeća Grada Labina, položili su jutros vijenac na spomenik palim žrtvama na Središnjem križu na Gradskom groblju Labin.

 

Pukovnik u mirovini Mauro Ukušić pozvao je prisutne da minutom šutnje odaju počast preminulim učesnicima Domovinskog rata dok je dekan Labinskog dekanata, Milivoj Koren održao molitvu za sve preminule.

 

Prigoda je to bila da se podsjeti kako je 119 brigada, jedna od rijetkih brigada, koja ima vrlo visok stupanj odgovornosti svih zapovjednih razina, ali i svih pripadnika brigade, visoka razina profesionalnosti i stručnosti časnika i dočasnika za uvjete pričuve i visoka razina borbene spremnosti snaga. Upravo u toj brigadi zabilježen je veliki postotak mobilizacije, preko 90%. 119. brigada dio je priče o stvaranju Oružanih snaga RH i obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske. Svojom ulogom i djelovanjem, u presudnim povijesnim okolnostima, 119. brigada je dala neizmjeran doprinos stvaranju moderne države kao i pobjedi hrvatske vojske i policije u Domovinskom ratu.

 

branitelji polaganje vijenaca 119.brigada