Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

3.8.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Komemoracijom i polaganjem vijenaca u Parku hrvatskih branitelja te na Centralnom križu Gradskog groblja u Labinu danas je na svečani način obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja,.

Uz nazočnost načelnice Općine Raša i predstavnika Općine  Sveta Nedelja i Kršan, predstavnika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, HVIDR-e Labin, Udruge antifašističkih boraca Labin, Udruge Josip Broz Tito, Policijske postaje Labin, Javne vatrogasne postrojbe Labin, Stožera zaštite i spašavanja, Župnog ureda Labin te vijećnika Gradskog vijeća Grada Labina, na komemoraciji su govorili Valter Glavičić, gradonačelnik Grada Labina i umirovljeni pukovnik HV-a i jedan od  zapovjednika labinske bojne 119. brigade, Darko Martinović.

Svečanost je uveličana i dirljivim stihovima labinske pjesnikinje Nede Milenkovske „Patria i Patrijot“ koje je čitala Loredana Ružić Modrušan, viša savjetnica za kulturu, informiranje i odnose s javnošću Grada Labina.

Na Centralnom križu Gradskog groblja Labin  polaganje vijenca uveličano je prigodnom molitvom labinskog župnika Mirka Vukšića.

Podsjetimo se da Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježavamo prisjećajući se operacije Oluja, najveće operacije Hrvatske vojske i jednog od važnih simbola Domovinskog rata. 5. kolovoza 1995. točno u podne na kninskoj je tvrđavi svečano podignuta dvadesetmetarska hrvatska zastava. U vojno-redarstvenoj akciji "Oluja" oslobođeno je oko 11 tisuća četvornih kilometara okupiranog područja, a oslobađanje Knina bila je kruna te operacije.

dan pobjede dan domovinske zahvalnosti branitelji domovinski rat komemoracija