Obilježen Dan hrvatskih zdravih gradova

Obilježen Dan hrvatskih zdravih gradova

20.5.2014. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Labin Zdravi grad u suradnji sa Udrugom za mlade Alfa Albona u povodu obilježavanja Dana hrvatskih zdravih gradova organizirao je predstavljanje udruga s područja grada i volonterski sajam u subotu u jutarnjim satima na Gradskoj tržnici Labin.
 
Svoje aktivnosti predstavile su udruge koje djeluju na području Grada Labina i to Liga protiv raka Labin, Gradsko društvo Crvenog križa Labin, Udruga za zaštitu životinja Fenix, Udruga sv. Vinka Paulskog - Konferencija Gospe Karmelske Labin, Udruga Eko Princip i Centar za pomoć starijim osobama „Centar +65“. Svoje radove sugrađanima su predstavili polaznici Centra „Liče Faraguna“ Labin i polaznici Centra za inkluziju i podršku u zajednici Labin. Predstavnici Društva gljivara „Martinčica“ Labin na svom su štandu izložili i sugrađanima dijelili namaze od gljiva i šparoga, te prezentirali i informirali posjetitelje na štandu u vezi ljekovitog bilja, jestivih i otrovnih gljiva.
 
U Klubu umirovljenika Donji Labin patronažna služba Istarskih domova zdravlja Ispostava Dr. Lino Peršić Labin sugrađanima je mjerila tlak i vršila kontrolu šećera u krvi. Prigodan glazbeno scenski program nije održan zbog lošeg vremena (kiše) osim flash mob plesa sa studentima iz Turske i Poljske koji su na razmjeni u Udruzi za mlade Alfa Albona.

labin zdravi grad dan hrvatskih zdravih gradova labin alfa albona