Obilježavanje Međunarodnog dana volontera u Labinu i Raši

Obilježavanje Međunarodnog dana volontera u Labinu i Raši

3.12.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Udruga za mlade Alfa Albona i ove će godine prigodno obilježiti Međunarodni dan volontera. Tim će povodom 3. prosinca održati predavanje u labinskoj srednjoj školi Mate Blažina u višim razredima. Zainteresirani maturanti će tako u sat vremena saznati više o Europskoj volonterskoj službi kroz predavanje koje će voditi EVS volonterke udruge, Sandra Ferri Llinares iz Španjolske i Jule Mainka iz Njemačke, u pratnji Richard Verbrugghena iz Belgije, te Ivane B. Brezac.

 

Sljedećeg će dana biti održano predavanje u Osnovnoj školi "Ivana Batelića" u Raši. Osmaši će tako saznati više o volonterstvu kroz jednosatnu radionicu koju će voditi volonterka Jule na njemačkom jeziku koristeći interaktivan kviz, u pratnji Jelene Batelić, te Jelene Nikolić, iz Volonterskog centra Istra.

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (engl. International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Projekt „Razvoj volonterstva na Labinštini" koji provodi Volonterski centar Istra u partnerstvu s udrugom za mlade Alfa Albona, Gradom Labinom i Općinom Raša financijski podupire Ministarstvo socijalne politike i mladih.

 

Udruga za mlade Alfa Albona je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

 

 

PR

 

 

volonteri dan volontera udruga alfa albona