Obilježavanje energetskog tjedna u Labinu od 22. do 27. travnja

Obilježavanje energetskog tjedna u Labinu od 22. do 27. travnja

20.4.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Obilježavanje energetskog tjedna u Labinu povodom Dana planeta zemlje započinje u četvrtak,  20. travnja radionicom  Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost  (FZOEU-a) o energetskoj obnovi višestambenih zgrada i zgrada odgojno obrazovnih ustanova. Radionica započinje u 11.00 h u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin, Rudarska 1.

 
U subotu, 22. travnja na Trgu labinskih rudara predstavit će se izlagači sa svojim proizvodima u sektoru energetske učinkovitosti i zaštite okoliša.

 
U OŠ Ivo Lola Ribar u Labinu u ponedjeljak, 24. travnja održat će se predavanje pod nazivom „Energetska učinkovitost u gradu Labinu za učenike šestih, sedmih i osmih razreda. Istog dana, u organizaciji IRENA-e održat će se i uvodna teoretska predavanja o dizalicama topline i fotonaponskim sustavima namijenjenih učenicima SŠC Mate Blažina.

 
Program se nastavlja u utorak,  25. travnja u OŠ Matije Vlačića gdje će se održat  predavanje na temu „Energetska učinkovitost u Labinu za učenike šestih, sedmih i osmih razreda. Istog dana, u organizaciji IRENA-e održat će se praktične vježbe s opremom za učenike SŠC Mate Blažina u trajanju od 2 školska sata.

 
U četvrtak, 27. travnja u organizaciji IRENA-e održat će se predavanja i vježbe za učenike osnovnih škola u prostorijama SŠC Mate Blažina Labin. Istog dana predviđen je obilazak energetski obnovljene višestambene zgrade, fotonapona i punionice za električne automobile. U obilasku će sudjelovati učenici iz EKO grupe osnovnih škola sa svojim nastavnicima, te predstavnikom Grada Labina i Labin stana d.o.o.

labin stan irena energetska učinkovitost energetski tjedan eko