Obavijesti iz Župe: sutra je u Šumberu Gospa Snježna

Obavijesti iz Župe: sutra je u Šumberu Gospa Snježna

4.8.2013. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Sutra je Gospa Snježna. U Šumberu fešta: u 9 sati ispovijedi, u 11 sati koncelebrirana misa. Predvodi i propovijeda vlč. Alejandro Castillo.  Zbog toga neće biti mise u crkvi sv. Franje navečer u 19 sati. Tko želi može doći i moliti krunicu u 19 sati.

• U utorak se slavi Preobraženje Gospodinovo na Taboru. Taj dan ćemo se posebno sjetiti u misi fra Zvjezdana Linića, koji je u Samoboru osnovao kuću Tabor kao ishodište za duhovne obnove i pučke misije koje je imao po Istri.

 

 

• U četvrtak je zajedničko klanjanje Euharistijskom Isusu od 19 do 20 sati u crkvi sv. Franje. To je sat molitve , razmišljanja, pjevanja, šutnje. Kroz ovu pobožnost Gospodin nam daje smirenje, utjehu, pojašnjenje životnih teškoća, smiruje naše strahove i brige, svjedoči nam svoju ljubav i brigu za nas i naše , jača naže župsko zajedništvo.

• U petak je u crkvi sv. Franje u Podlabinu pojedinačno klanjanje Euharistijskom Isusu od 10 do 19 sati

• Akcija „Čep" - svaki dan prije mise možete donijeti u sakristiju crkve sv. Franje. Hvala svima.

• Izvanredni tečaj priprave za ženidbu održat će se u Gornjem Labinu u utorak, 6. i srijedu 7. kolovoza te 13. i 14. kolovoza u 20.00 sati. Zainteresirani se mogu javiti župnom uredu ili na mob. 098/ 963 2097

• Ured za javnost Porečke i Pulske biskupije potiče vjernike koji žele prisustvovati slavlju beatifikacije Sluge Božjega Miroslava Bulešića u Areni, 28. rujna da se prijave u svoje župne urede kako bi dobili ulaznice jer se bez ulaznica neće moći ući u Arenu. Također je potrebno da se prijave izvrše na vrijeme i čim prije radi organiziranog prijevoza autobusom. Oni koji bi htjeli volontirati, a poglavito mladi neka se prijave svojim župnicima. Milostinja na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, bit će namijenjena za podmirenje troškova u Areni.

• Kao priprema za blagdan sv. Lovre, u Sv. Lovreču Labinskom održat će se trodnevnica 7., 8. i 9. kolovoza s početkom u 19.00 sati, a na sam blagdan sv. Lovre, 10. kolovoza, svetu misu s početkom u 11.00 sati će predvoditi vlč. Mile Rajković, župnik Švice iz Like.

• Vijeće i biskupijski ured za obitelj porečke i pulske biskupije organizira hodočašće obitelji na grob sv. Petra u godini vjere u Rim, od 25. do 27. listopada. Za sve informacije i prijave možete se obratiti vlč. Milivoju Korenu na tel. župnog ureda Gornji Labin 852-482

 

crkva obavijesti šumber beatifikacija