Obavijest vozačima za produženi vikend

Obavijest vozačima za produženi vikend

10.4.2009. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Iz  Odjela za sigurnost cestovnog prometa, na današnjoj  redovnoj tiskovnoj konferenciji koju je održao policijski službenik Domagoj Fabijančić  upozoreni su vozači na pojačan oprez u prometu tijekom nadolazećih uskršnjih blagdana, od petka 10. do ponedjeljka 13. travnja.

 „S obzirom na pojačan promet tijekom uskršnjih blagdana poglavito petak u popodnevnim satima, subota u prijepodnevnim satima i u ponedjeljak u popodnevnim satima prema unutrašnjosti i cestovnim graničnim prijelazima upozoravaju se vozači na pojačan oprez i pridržavanje propisa.

U slučaju zastoja i  kolonavozači su dužni slijediti upute prometne policije na terenu, da prilagoditi brzinu uvjetima i stanju prometa, držati potreban razmak između vozila, te posebno napominjemo vozačima  da ne sjedaju za upravljač vozila ako su konzumirali alkohol ili osjećaju pojačan umor», istaknuo je Fabijančić.

Upozoravaju se i vozači teretnih vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona , vozači vozila koja su sama ili sa priključnim vozilima duljim od 14 metara, kao i vozači traktora, zaprežnih vozila, radnih vozila i drugih strojeva, te vozila koja se na ravnoj cesti ne mogu kretati brzinom većom od 40 km/h, kao i vozila auto škole (za vrijeme obuke kandidata) na zabranu prometovanja na

D-21 GP Kaštel – Pula ,   

D-66 Pula – Raša – Opatija ,

D-200 Buje – GP Plovanija ,

D- 300 Buje – Umag ,

ŽC 5002 Novigrad – Tar – Poreč – Vrsar   

Zabrana vrijedi na Veliki petak i dane uoči blagdana od 15 do 23 sati i na zadnji dan blagdana od 14 do 23 sati.

Prometna policija biti će prisutna na svim važnijim državnim i županijskim cestama, te prilazima turističkim središtima

Otvaraju se dionice ipsilona na kojima je do sada bila zabrana i ograničenje prometa od četvrtka u 18 sati do utorka u 6 sati,  kada se ponovo zatvara dionica Pula – Vodnjan  i od 11.30 do 14.30 sati dionica čvor Vodnjan - petlja Kanfanar svaki dan.

vozači promet obavijesti ceste prometnice uskrs HAK