Prvi maj M - Prvi maj

Obavijest svima koji moraju u ponedjeljak preko slovenske granice:Zbog štrajka slovenskih javnih službenika mogući zastoji

Obavijest svima koji moraju u ponedjeljak preko slovenske granice:Zbog štrajka slovenskih javnih službenika mogući zastoji

26.9.2010. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Zbog štrajka slovenskih javnih službenika koji počinje u ponoć s nedjelje na ponedjeljak idućih dana mogu se očekivati teškoće i zastoji na graničnim prijelazima između Slovenije i Hrvatske, osobito u teretnom prometu.

 

U štrajku će, po najavama, sudjelovati oko 80.000 zaposlenih među ostalima i carinska služba.

Sindikati javnog sektora traže da vlada povuče odluku o zamrzavanju njihovih plaća u iduće dvije godine.

Kako je u nedjelju za Slovensku televiziju izjavio Dušan Miščević iz sindikata carinika, carinska će služba na graničnim prijelazima s Hrvatskom svoje zadaće provoditi "profesionalno, ali s najvećom mjerom angažmana i pažnje".

Slovenski mediji navode kako to znači da će carinska kontrola i druge procedure, osobito u teretnom prometu, biti mnogo duže i temeljitije nego inače. Slično je bilo i prilikom zadnjeg višednevnog štrajka slovenskih carinika u jesen 2007. godine, kada su se na graničnim prijelazima stvorile kilometarske kolone.

Za sada nije poznato kako će štrajk djelovati na putnički promet, s obzirom na to da će štrajkati i pogranična policija.

Nije poznato kad će štrajk završiti i hoće li vlada pristati na novi krug pregovora sa sindikatima u javnom sektoru nakon što su pregovori ovog tjedna završeni neuspjehom. (Hina)

 

državna granica službenici slovenija štrajk zastoj granica požane