[OBAVIJEST] Od utorka zatvoren promet kroz Zelenice, grade se usporivači prometa

[OBAVIJEST] Od utorka zatvoren promet kroz Zelenice, grade se usporivači prometa

18.9.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

U utorak, 22. rujna od 07:00 za sav promet zatvara se dionica županijske ceste ŽC_5081 u ulici Zelenice od poslovnog objekta na adresi ulica Zelenice 8 („Foto Festival“) do rotora kod OŠ Matije Vlačića.

Sav promet biti će preusmjeren obilaznim pravcima, dijelom kroz Rudarsku ulicu a dijelom zaobilaznom županijskom cestom ŽC_5103 od rotora „Kapelica“ do rotora kod OŠ Matije Vlačića.

 Mole se građani sa područja Katura i Vineža da kao obilazne pravce prema starogradskoj jezgri i Rapcu koriste zaobilaznu županijsku cestu ŽC_5103 od rotora „Kapelica“ do rotora kod OŠ Matije Vlačića.

Ova privremena regulacija prometa, potrebna je kako bi se izveli najavljeni radovi oko izrade usporivača prometa, odnosno uzdignute plohe na pješačkom prijelazu. Zbog lakše organizacije prometovanja, radovi započinju na izradi prvog usporivača na pješačkom prijelazu nadomak novootvorene pekare „Mlinar“, dok će se radovi na drugom, onom kraj sjedišta labinske ispostave „Hrvatskih voda“, izvesti nakon što se ovaj dio prometnice vrati u funkciju.

Radi se o zajedničkom projektu Grada Labina i Županijske uprave za ceste, a radove će izvoditi tvrtka Cesta d.o.o. Pula, dok je planirani rok izvedbe prve uzdignute plohe 15 dana.

usporivač prometa ležeći policajci zelenice ulica zelenice zatvorena cesta