Obavijest (I. faza radova): iz Barbana do Pule zaobilazno do 1. ožujka (Zatvorena cesta Barban - skretanje za Hrboke)

Obavijest (I. faza radova): iz Barbana do Pule zaobilazno do 1. ožujka (Zatvorena cesta Barban - skretanje za Hrboke)

26.1.2011. // Glas Istre u pregovorima // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

U četvrtak počinje obnova ceste Barban - Raša zbog čega će za sav promet biti zatvorena dionica od skretanja za Hrboke do Barbana. Ovaj dio prometnice trebao bi biti zatvoren do 1. ožujka, do kada će se u smjeru za i iz Barbana prometovati zaobilazno cestom Vodnjan - Barban, kuda će morati prolaziti i stanovnici Puntere.

Osigurat će se pristup benzinskoj postaji. S obzirom na to da već otprije postoji zabrana prometovanja kamiona težih od 10 tona kroz središte Barbana, oni će u oba pravca koristiti pravac Žminj - Podpićan - Vozilići.

- Radovi će se odvijati u dvjema fazama, a sutra počinjemo s prvom fazom na cesti Bristovac - Barban. Na ovom dijelu prometnice postavit će se novi sloj asfalta i nogostup s obiju strana ceste od benzinske do ulaza u Barban, kojeg do sada uopće nije bilo, doznajemo od inženjera Gorana Kosa iz tvrtke Cesta, izvođača spomenutih radova..

- Budući da će se druga faza radova odvijati od 1. ožujka do 15. lipnja, na dionici od Barbana do Mosta Raša, već sada će se tom cestom prometovati naizmjence jednom trakom zbog čišćenja okolnog raslinja, a promet će regulirati privremeni semafori, pa još jednom pozivamo sve vozače na oprez te da vožnju prilagode uvjetima na cesti, dodao je. (P. S. M.)

 

prometnica most raša barban d66 zatvaranje prometa zatvorena cesta