[OBAVIJEST GRAĐANIMA] Naknada za uređenje voda plaća se Gradu Labinu, a ne Hrvatskim vodama - upiti oko računa, ovrha i povrata novca

[OBAVIJEST GRAĐANIMA] Naknada za uređenje voda plaća se Gradu Labinu, a ne Hrvatskim vodama - upiti oko računa, ovrha i povrata novca

13.6.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Od 01.01.2019. godine Grad Labin je kao jedinica lokalne samouprave preuzeo od Hrvatskih voda poslove iz članka 17. Zakona o financiranju vodnoga gospodarstva.

To konkretno znači da naknadu za uređenje voda umjesto Hrvatskim vodama od ove godine plaćate Gradu Labinu. Tijekom 2019. godine naknada za uređenje vode bit će na zasebnoj uplatnici, a od 2020. godine na uplatnici zajedno sa komunalnom naknadom.

Napominjemo da ova naknada ne predstavlja novu obvezu plaćanja kao ni novo terećenje pa se time neće povećati troškovi kućanstva niti poslovne djelatnosti.

Ukoliko ste izvršili plaćanje naknade za uređenje voda za 2019. godinu, molimo da dostavite Zahtjev za povrat sredstava Hrvatskim vodama, Vodnogospodarska ispostava za mali sliv „Raša-Boljunčica“, Zelenice 18, Labin.

Za sve informacije vezano za pretplate i/ili opomene/ovrhe do 31.12.2018. slobodno se obratite Hrvatskim vodama, Vodnogospodarska ispostava za mali sliv „Raša-Boljunčica“, Zelenice 18, Labin.


Foto: Pexels, ilustracija

hrvatske vode naknada režije