Obavijest: Do 12. prosinca provjera popisa birača

Obavijest: Do 12. prosinca provjera  popisa birača

26.11.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

U Gradsko izborno povjerenstvo Pazina imenovani su  predsjednik Iztok Krbec, njegov zamjenik Robert Fabris, članovi Bruno  Franković i Adrijana Labinjan Skok te zamjenici članova Tamara Lakoseljac Benčić i Denis Hek. Iz Državnog  izbornog povjerenstva su za predsjedničke izbore donijeli rješenja o  imenovanju i svih gradskih i izbornih  povjerenstava u Istarskoj županiji.

 

 

Budući da za predsjedničke izbore  nema županijskog povjerenstva, ono  pazinsko, koje će raditi u zgradi Županije, imat će ulogu koordinatora za  Istru.

Krajnji rok u kojem možete provjeriti jeste li na popisu birača i jesu li  upisani vaši točni podaci ili zatražiti  njihov ispravak je 12. prosinca. Najlakše ćete to učiniti ako odete na internetsku stranicu Ministarstva uprave na www.uprava.hr, a možete se  informirati u svojim uredima državne  uprave. Korisnici T-Mobile i VIPnet  mreže mogu upisom svog jedinstvenog matičnog broja u SMS poruku i  slanjem na telefonski broj 5454 dobiti podatak jesu li na popisu.

Ako na izborni dan 27. prosinca  nećete biti u mjestu prebivališta, trebate obaviti prijevremeni upis u popis birača u gradu ili općini gdje ćete  boraviti ili pribaviti potvrdu o upisu u  popis birača radi glasanja u inozemstvu.

Sve to trebate napraviti u uredu  državne uprave u svom mjestu prebivališta do 12. prosinca.

 

Uvid u popis birača

izborno povjerenstvo predsjednički izbori ured državne uprave popisi birača izbori2009