[Obavijest] BARBAN - MOST RAŠA od 3. do 14. studenog: Zbog asfaltiranja opet zaobilazno

[Obavijest] BARBAN - MOST RAŠA od 3. do 14. studenog: Zbog asfaltiranja opet zaobilazno

30.10.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Dionica državne ceste od Mosta Raše do Barbana, koja se obnavlja već devet mjeseci, za sav će se promet zbog završnog asfaltiranja zatvoriti u četvrtak, 3. studenog, na 11 dana. Njome će se moći voziti od ponedjeljka, 14. studenog, uz gradilišni režim.

To nam je jučer potvrdio Goran Krstić iz pazinskog Učka konzaltinga, zadužen za nadzor u ovom poslu Hrvatskih cesta na 8,5 kilometarskoj prometnici, teškom oko 26 milijuna kuna.

Preporučeni obilazni pravac od Labina do Pule vodi preko Potpićna, Sv. Katarine i Žminja. Riječ je o dvostruko dužoj (time i skupljoj) relaciji od redovnih 40-ak kilometara, a vozači su je koristili i od ožujka, puna tri mjeseca, radi gradnje te rekonstrukcije mostova preko rijeke Raše, odnosno tamošnjih obuhvatnih kanala.

- Vjerujemo da će nam vremenske prilike omogućiti da tzv. habajući sloj asfalta na preostalih šest kilometara postavimo u tih 11 dana, veli Krstić. Dio prometnice od Barbana do Bristovca u dužini od 2,5 kilometara saniran je, podsjetimo, još u lipnju.

Cesta će, ističe Krstić, u cijelosti biti obnovljena izgledno početkom prosinca, što je oko tri mjeseca prije ugovorenog roka, jer do službenog otvaranja te tzv. kritične točke stare magistrale preostaje samo obaviti završne radove poput uređenja bankina.

Potpuno nova kolnička konstrukcija, sanirani potporni zidovi i sustav odvodnje, rekonstruirana dva mosta i jedan propust nanovo izgrađen, širene bankine ceste, podrazumijevaju sigurniju i udobniju vožnju. (I. RADIĆ)

radovi most raša barban sveta katarina radovi na cesti