[Obavijest] biračima za pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača do 18. ožujka 2015. godine

[Obavijest]  biračima za pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača do 18. ožujka 2015. godine

4.3.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Temeljem članka 23. Zakona o registru birača („Narodne novine“, 144/12) obavještavaju se birači s područja Grada Labina, da povodom raspisivanja lokalnog referenduma koji je određen za nedjelju, 29. ožujka  2015. godine, mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača.

 

Birači mogu pregledati odnosno zatražiti dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača u Uredu državne uprave u Istarskoj županiji, Ispostava Labin, Titov trg 11 svakim radnim danom od 8,30 do 14,00.

 

Zahtjevi za dopunu ili ispravak podataka u registru birača mogu se podnositi zaključno do srijede 18. ožujka 2015. godine.

 

Građani mogu provjeriti svoj upis u registar birača i na internetsko stranici Ministarstva uprave https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/ , putem OIB-a ili MBG-a. birači na ovim izborima mogu glasovati samo u mjestu svog prebivališta, a izvaci iz popisa birača sadržavati će birače s prebivalištem na području Grada Labina koji imaju važeće osobne iskaznice.

 

Birači koji prilikom dolaska na biračko mjesto, utvrde da nisu upisani u izvatke popisa birača, mogu na dan izbora u Uredu državne uprave u Istarskoj županiji, Ispostava Labin nakon provjere, dobiti potvrdu za glasovanje (npr. osobe koje nemaju važeće osobne iskaznice).

 

 Objava biračima - Grad Labin.pdf120.24 KB

 

 

objava birači te plomin te plomin 3 referendum matični ured lokalni referendum savjetodavni referendum