Novogodišnji kupači

Novogodišnji kupači

2.1.2011. // Glas Istre u pregovorima // Objavljeno u kategoriji Društvo

Tradicija kaže da nova godina ne može započeti bez hrabrih kupača koji na prvi dan godine točno u podne skoče u hladno more u uvali Valsaline kod Mornara.

Taj ritual nije izostao ni ove godine te se petnaestak plivača bućnulo i zaplivalo, no prije toga su otvorili šampanjac uz jednostavne želje za sretnu novu. Njihov se broj ovih godina nije smanjio a postali su i novogodišnja atrakcija kako za novinare tako i za šetače koji su prvo novogodišnje jutro poželjeli provesti u prirodi.

Osim što su šampanjcem u moru nazdravili novoj godini, to im je prilika i za više no prigodnu rođendansku zdravicu njihovoj kolegici Almi Šešliji kojoj su, još dok su se hladili u moru, donijeli čak i tortu pa je atmosfera do kraja bila vesela, kako i priliči prvom danu još jedne godine u kojoj se nadamo da će nam biti bolje nego u prethodnoj.

 


I članovi Brdsko-biciklističkog kluba «Istra bike Labin» i pazinski «Trickeri» održali su tradicionalno novogodišnje kupanje kod Rta Sv. Andrija blizu Rapca. Po oblačnom vremenu 17-oro hrabrih ušetalo je u more točno u 13 sati, otplivalo nekoliko krugova, okušalo se u piciginu i nazdravilo novoj godini šampanjcem i viskijem, nakon čega su požurili na obalu ogrnuti se ručnicima. 

Temperatura zraka kretala se između 8 i 9, a mora od 11 do 12 stupnjeva Celzijusovih. (M. RADIĆ, R. SELAN)

nova godina kupanje rabac istrabike