Novih 785.000,00 € za izgradnju prilazne ceste prema Načinovićima stiže u Općinu Kršan!

Novih 785.000,00 € za izgradnju prilazne ceste prema Načinovićima stiže u Općinu Kršan!

7.5.2024. // Kršan.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i načelnik Općine Kršan Roman Carić potpisali su Sporazum o aktivnostima, reguliranje obveza i sufinanciranju radova izgradnje prilazne ceste sa D66 naselju Načinovići.
Postojeći spoj na državnu cestu D66 kraj motela Vidikovac trenutno je potpuno neadekvatan i opasan za promet a naročito je otežan promet kamiona za odvoz komunalnog otpada i ostalih većih vozila.
Općina Kršan svjedoči višegodišnjim apelima kako mještana tako i svih ostalih korisnika za izgradnjom adekvatnog prilaza, u cilju izbjegavanja neželjenih ishoda i posljedica, kao i u cilju poboljšanja kvalitete života stanovnika ali i gostiju na navedenom području.
Namjena planirane ceste dužine 390,00 metara je prometno povezivanje naselja Načinovići s državnom cestom D66. Riječ je o građevini komunalne infrastrukture - javnoj cesta za odvijanje dvosmjernog prometa standardnih kategorija cestovnih vozila i pješačkog prometa, sa sustavom oborinske odvodnje.
Prema Sporazumu, Općina Kršan obvezuje se (između ostalog) riješiti imovinsko pravne odnose i ishoditi Građevinsku dozvolu, što je već i učinjeno, dok se društvo Hrvatske ceste obavezuje u potpunosti financirati troškove izgradnje u iznosu od 750.000,00 € kao i podmiriti troškova kompletnog stručnog nadzora u iznosu od 35.000,00 €, tj. financirati će navedeni projekt sa ukupno 785.000,00 €.
Slijedi postupak javne nabave koji će provoditi Općina Kršan. Odabir ponuđača i potpis ugovora, ovisno u ulaganju žalbi i ishodu postupka predviđa se u kolovozu ove godine a početak radova u rujnu ove godine.
hrvatske ceste načinovići prometna infrastruktura