Novih 44 parkirnih mjesta kod Doma zdravlja

Novih 44 parkirnih mjesta kod Doma zdravlja

10.5.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nedostatak parkirnih mjesta kraj labinskog Doma zdravlja jedna je od često raspravljanih tema, a uskoro će i ovaj nedostatak biti otklonjen.

Naime, Grad Labin u završnoj je izradio prometno rješenje, odnosno projekt kojim će se dosadašnji poligon autoškole prenamijeniti u poveći parkirni prostor s čak 44 nova parkirna mjesta.

Kako je vidljivo iz projekta, promet parkiralištem bit će jednosmjeran kako bi se maksimalno iskoristio prostor te će s obje bočne strane biti parkirna mjesta. Širina parkirnih mjesta bit će 2,5 metara, a širina jednosmjerne prometne trake između samih parkinga s bočnih strana, 5,4 metra..

„Projekt je u svojoj finalnoj verziji, slijedi nam dobivanje potrebnih suglasnosti te sama realizacija, odnosno označavanje nove signalizacije. Ovime rješavamo nedostatak kojeg smo svi svjesni te znatno utječemo na gužve i otežan promet oko Doma zdravlja. Osim svoje veličine i osiguravanja navedenih 44 parkirna mjesta veliki je plus sama blizina ustanovi Doma zdravlja.“ – istaknuo je gradonačelnik Valter Glavičić

parkiralište parking dom zdravlja labin