Novi usporivači za veću sigurnost u prometu

Novi usporivači za veću sigurnost u prometu

20.10.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

O sigurnosti u prometu nikad dovoljno, a svakodnevno podsjećanje na oprez od izuzetne je važnosti. Jednako tako, važna su i komunalna ulaganja čime se na tu sigurnost značajno i utječe. Tako je danas završena montaža čak pet novih usporivača prometa kojima Grad Labin dodatno želi povećati sigurnost na prometnicama.

Tako je izvršena montaža usporivača prometa, tzv. Berlinskih jastuka u ulici Matije Vlačića koja spaja kružni tok kraj caffe bara „Formula“ prema ulici Zelenice. Postavljeni su usporivači na dvije lokacije čime se direktno utječe na brzinu prometovanja ovom ulicom u kojoj je svakodnevno veliki broj djece koji polaze osnovnu školu u blizini.

Jednako tako, danas su postavljeni i usporivači kraj dječjeg igrališta u naselju Ripenda šro je bio jedan od zahtjeva građana s obzirom na veliki broj djece i gusti promet pogotovo tijekom sezone.

Radove na dobavi i montaži usporivača na svih pet lokacija izvelo je trgovačko društvo Beato signal d.o.o  iz Buja, a vrijednost radova iznosi  47.000,00 kuna plus PDV.

ležeći policajci usporivači prometa promet sigurnost berlinski jastuci