Novi uspjeh multijezične kantautorice Elis Lovrić

Novi uspjeh multijezične kantautorice Elis Lovrić

19.4.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Nastupom na ovogodišnjoj Dori, s pjesmom "All I Really Want" Elis Lovrić iznenadila je sve. Pjesma je tada otpjevana na engleskom jeziku, i iako već takva zvuči neizmjerno zanimljivo, još je zanimljiviji prepjev na labinjonsku cakavicu.

Elis Lovrić, svestrana i nagrađivana umjetnica, akademska glumica i multijezična kantautorica ponovno pjeva na svom ''vilenjačkom'' jeziku – labinjonskoj cakavici. Ljepotu ovog iznimnog govora Elis razotkriva slušateljima diljem Hrvatske, ali i šire, od Italije, Poljske, Egipta do Brazila.

Elis svijet

Nastupom na ovogodišnjoj Dori, s pjesmom "All I Really Want" iznenadila je sve. Pjesma je tada otpjevana na engleskom jeziku, i iako već takva zvuči neizmjerno zanimljivo, još je zanimljiviji prepjev na labinjonsku cakavicu.

Elis je pjesmu "Se ca još željin" predstavila na druženju u Zagrebu, u zanimljivom prostoru Studija Smijeha u centru grada. Na zatvorenom druženju s medijima i najbližima, osim predstavljanja nove verzije pjesme i video-spota, polusatnim koncertom uvela je sve u taj svoj čudesan svijet, "Elis svijet".

Djelić sna

- Da mi je netko rekao da ću u svom spotu glumiti s mamom, ne bih mu vjerovala. A da će mi mama k tome dati još i crvenu haljinicu, kao simbol ostvarenja mojih zamisli i djelića sna, e pa rekla bih mu da je ''nopaka storen''. A upravo se to dogodilo! Zahvalna za podršku koju sam dobila od struke i publike na Dori, osjetila sam potrebu zaokružiti sve to u jednoj večeri i podružiti se s dragim ljudima uz spot, pjesmu, priču, a nakon toga i uz istarske delicije koje su zaokružile ugođaj. Predivan prijem i reakcija publike kakvu samo poželjeti možeš izvukli su iz mene onaj isti gušt s kojim pišem i skladam kad sam sama u sobi na svom tabureu. S istim žarom s kojim sam kao mala željela gitaru, sanjala glumu, film, poeziju, pjevanje, sviranje... s istim žarom radim i dalje, jer je to moj put koji sam prepoznala kad sam napisala svoju prvu pjesmu na labinjonskom: ''Tić''. Zvala se ''I Found My Way'' i uistinu otkrila mi je moj put, komentirala je Elis.

cakavica elis lovrić glazba labinjonska cakavica dijalekt se ca još željin all i really want dora