Novi i ne zadnji gaf paklene ministrice!

7.6.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nervoza zbog neizvjesnosti tko će u javnim poduzećima dobiti otkaz, a tko ne, dignuta je na visoku stranačku razinu. SDP-ova ministrica Mirela Holy, za sada kao izoliran slučaj, odlučila je od otkaza u HŽ-u spasiti jednu tajnicu. U pismenoj zamolbi već u prvoj rečenici naglašava se da je tajnica supruga Gorana Mazija, SDP-ovca i člana Savjeta stranke za okoliš.

Doduše, predsjednik Uprave HŽ Holdinga Rene Valčić njezinu molbu nije prihvatio. Od samog sadržaja poruke više ga zabrinjava što je privatna e-mail poruka izašla u javnost i time je navodno zgrožen.

Sama ministrica poručuje kako nije u pitanju politička intervencija, već se radi o preporuci za humani odnos prema jednoj od djelatnica HŽ-a, donosi HTV

Ministrica je večeras u Otvorenom reagirala na tvrdnje da se radi o političkom lobiranju i nepotizmu rekavši da se ne radi o političkoj intervenciji, već o običnoj preporuci da se prema jednoj djelatnici HŽ-a postupi na humani način.

"Nisam tražila da se nekoga zaposli, niti da mu se osigura viša pozicija, gospođa je posao dobila za vlade HDZ-a temeljem natječaja. Samo sam upozorila da se gospođu politički ne šikanira jer je se vezuje uz bivšeg direktora, objasnila je Holy.

Voditelj Mislav Togonal upitao je hoći li isti "kriterij humanosti" primijeniti i za ostalih 5000 HŽ-ovih zaposlenika kojima se sprema otkaz, odnosno hoće li i za njih kao ministrica pisati molbe iako nemaju supružnike u stranci. Holy mu je na to odgovorila kako nije intervenirala u funkciji ministrice, već je mail poslala sa stranačkog korisničkog računa, kao molbu stranačkom kolegi. "To je mail koji je poslan prije tri mjeseca. Tad nije bilo govora o otpuštanju i naravno da mi je žao svih koji će izgubiti posao", dodala je Holy.

"Mislim da je ovo loša poruka za sve koji nemaju supružnike u strankama i koji se boje otkaza. Ako je ovo jedini način na koji se mogu spasiti od otkaza, što mogu očekivati? Milanović se mora o ovom izjasniti pred javnosti. Hoće li kazniti Holy ili će je razumjeti to je druga stvar, ali Milanović se o ovome mora očitovati u javnosti", naglasila je novinarka Jasmina Popović u Dnevniku 3.

Pismo podsjeća na poznato i u javnosti nebrojeno puta citirano pismo barba Luki. Holy je novinarima HTV-a, zabrinuta što je mail dospio u javnost, navodno neslužbeno rekla kako misli da je se špijunira. (iPress)

nepotizam HDZ IDS humanitarnost