Nova zgrada na Katurama sa energetskim certifikatom

Nova zgrada na Katurama sa energetskim certifikatom

31.10.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Krajem rujna ove godine objavljen je i Pravilnik o energetskom certificiranju zgrada na nivou Republike Hrvatske, a prema kojem će sve nove zgrade koje nakon 1. rujna 2009. dobiju građevinsku dozvolu ili prijave početak građenja morati imati i energetski certifikat. Sudjelovanjem u projektu, Grad Labin i Labin 2000 d.o.o. osigurati će energetski koncept u novoj stanogradnji Kature koja će imati potrebne preduvjete za energetsko certificiranje.

Kretanje u tom smjeru je nastavak izjave Grada Labina o politici energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije iskazanog u travnju 2008. Grad Labin se strateški opredjeljuje postizanju visoke učinkovitosti potrošnje energije i zaštite okoliša, a uključivanje u projekt Greenbuilding Plus stanogradnjom Kature predstavlja potvrdu uspostavljanja Sustava gospodarenja energijom. Konačni ciljevi su smanjenje troškova energije, smanjenje emisije stakleničkih plinova na najmanju moguću mjeru, upravljanje troškovima za energiju poboljšanjem ekonomske učinkovitosti te kontinuirani rad na očuvanju okoliša.

 

Kature Društvo arhitekata Istre urbanizam arhitektura natječaj stambene zgrade urbanističko arhitektonski natjačaj energetski certifikat energija