Nova pobjeda NK Rudara

Nova pobjeda NK Rudara

21.9.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Rudar je upisao novu domaću pobjedu, protiv NK Cresa, treću uzastopnu u Trećoj HNL Zapad ove sezone, a prije susreta dosadašnji vratar Livio Legac je od sportskog direktora Nedjeljka Josipovića primio poklon obzirom na odlazak u Trst na fakultet.

Solidan ulazak u utakmicu imali su Labinjani. U desetoj minuti Golja sjajno poslužuje Uroševića na 15 metara, ali njegov udarac odlazi tik pored gola. Pet minuta kasnije David Golić upošljava svog brata Ivana „na stranu“, a ovaj oštrim centaršutem pronalazi Ivana Macana koji glavom zabija za 1:0.

Imao je Rudar odličnu prigodu i u 22. minuti, ali je nakon ubačaja prodornog Golje u posljednji trenutak blokiran Čudić. U posljednjim trenucima prvog dijela Cres dolazi u polovicu domaćina, Cianci bježi pažnji domaćih te ubacuje u sredinu gdje mirno poentira mlađahni Antonio Matić.

U drugom dijelu oba su sastava izgledala neraspoloženo, ali su Rudari bili malo bliže protivničkom golu. Ipak, Čudić biva srušen u šesnaestercu Cresa u 70. minuti, a Ivan Macan preciznim udarcem pogađa za 2:1, iako je Zmajla pogodio stranu.

Labinski napadač imao je odličnu prigodu i u 83. minuti, ali Zmajla odbija njegov šut u polje. Točku na „i“ postavio je, tko drugi nego, Macan, ponovno na asistenciju imenjaka Golića.

nk rudar nk cres nogomet pobjeda livio legac ivan macan