Nominirani kandidati za najposportaš(icu)a Labinštine

Nominirani kandidati za najposportaš(icu)a Labinštine

7.12.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Šesto proglašenje najboljih sportaša Labinšćine u izboru »Radio Labina« održat će se 12.prosinca, a prije toga će deveteročlani žiri razmotriti sve nominacije pristigle od svih sportskih udruga i klubova s područja Labinšćine te će na kraju odrediti najbolje.

U žiriju se nalaze direktorica »Radio Labina« Dezi Paliska, zatim sportski urednik istog radija i glavni urednik RIME Adriano Šćulac, novinar HTV-a Branko Biočić, dopisnik »Glasa Istre« iz Labina Robi Fonović, te istaknuti bivši i sadašnji sportaši Valner Franković, Anton Benković, Ivan Stanić, Ivan Sprčić i Robi Faraguna. Nagrade će se dodijeliti u sedam kategorija, a u ovom kratkom pregledu osvrnut ćemo se na ono najbolje što su sportaši u tekućoj sezoni napravili.

Za najboljeg sportaša zaprimljene su četiri kandidature, a kandidati su nogometaš pulske »Istre 1961« Ševko Okić koji je svojim sjajnim igrama u cijeloj godini zavrijedio ovu kandidaturu, zatim vratar RU »Mladi Rudar« Paolo Kos, biciklist pazinskog »Puris Kamena« Luka Grubić koji je bio i sudionik Europskog i Svjetskog prvenstva te ima naslov najboljeg hrvatskog vozača u kategoriji U-23, i na kraju vratar »Rudara« i »Potpićna ''''98« Roberto Funčić, državni malonogometni reprezentativac.

Kod djevojaka su se iskristalizirala tri imena i to višegodišnja dobitnica ove prestižne nagrade, atletičarka pulske »Istre« Barbara Belušić koja je i u ovoj godini pokazala da je jedna od ponajboljih atletičarki Hrvatske, zatim članica BBK »Istra« Andrea Kiršić, državna prvakinja u nekoliko kategorija, te na kraju mlada kadetska rukometna reprezentativka, članica »Rudara« Josipa Jelica.


Kao i prošle sezone, u kategoriji najbolje ženske ekipe nije zaprimljena niti jedna kandidatura, dok je kod momčadi slika puno bolja. Za najbolju momčad kandidati su MNK »Potpićan ''''98« koji je u ovoj godini u svojoj prvoj prvoligaškoj sezoni osvojio odlično peto mjesto, te je bio sudionik završnice Kupa Hrvatske u Splitu, a u svojim redovima ima pet državnih reprezentativaca. Uz njih u kandidaturu su ušli i šahisti »Labina« koji su osvojili naslov prvaka u Trećoj hrvatskoj ligi, te tako ušli u Drugu ligu, te tenisači »Rapca« koji su se također okitili naslovom prvaka u županijskoj ligi i ušli u viši rang.


Do određenih promjena došlo je u kategoriji »najvećih nada« gdje se odlučilo stati na kraj »inflaciji« nagrada, pa će tako po prvi puta biti izabrana samo jedna muška i jedna ženska sportska nada Labinšćine, čime će to priznanje dobiti na težini.

Dvije preostale kategorije su one u kojoj se dijele nagrade za životno djelo i posebna priznanja »Radio Labina« koje dobivaju sportski klubovi i udruge za svoj dugogodišnji rad, kao i zaslužni sportaši i sportski djelatnici. Ulaz na ovogodišnje proglašenje bit će slobodan za sve posjetitelje, kao i svaki puta do sada, a njime će se uveličati proslava Dana općine Raša.

R. FONOVIĆ

Najbolji sportaš nominacije Barbara Belušić Josipa Jelica Ševko Okić Roberto Funčić sport Radio Labin Andrea Kiršić MNK Potpićan ŠK Labin TK Rabac