Nogostup na Kapelici – uskoro!

Nogostup na Kapelici – uskoro!

4.8.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina za trajanja aktualnog sata vijećnika SDP-a Nevija Gašparinija zanimalo je zašto se odustalo od izgradnje nogostupa na Kapelici te zašto je projekt na području „Baraka“ već doživio prenamjenu. Gradonačelnik Grada Labina, Tulio Demetlika istaknuo je kako se nije odustalo od gradnje nogostupa na Kapelici već je potrebno odraditi predradnje jer je planirano da se nogostup udalji od prometnice zbog velikih brzina koje vozači razvijaju na tom dijelu ceste.

 

Pripremne radnje započeti će ove godine, a realizacija se očekuje u 2010. ili 2011. godini, ovisno o Proračunu. Što se tiče urbanog rješavanja centra na lokaciji „Barake“ gradonačelnik je kazao kako je nakon javne rasprave prostor od stambenog prenamijenjen u poslovni.

 

Arhitektonskim natječajem za poslovni prostor izabran je rad Beri Iskre iz Rovinja. Vijećnici su donijeli Poslovnik Gradskog vijeća Grada Labina. Iako su imali par primjedbi izglasali su odluku, no komisija će na jesen uzeti u obzir njihove primjedbe te ih uključiti u Poslovnik.

Na jučerašnjoj sjednici prihvaćena je Odluka o osnivanju radnih tijela Gradskog vijeća Grada Labine te je prihvaćen amandman da tijela broje umjesto dosadašnjih 5 članova, 7 članova.

 

lokacija barake beri iskre gradsko vijeće nevio gašparini demetlika kapelica nogostup