Nogometaši Rudara poraženi u finalu Kupa Istre

Nogometaši Rudara poraženi u finalu Kupa Istre

26.5.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Matija Kraljević imao je sjajan dan na golu Uljanika, a Marin Belančić i Elvis Trešnjić s dva su „projektila“ donijela Brodograditeljima titulu prvaka Kupa Istre. Gosti nisu dobro odgovorili na čvrstu igru domaćina koji na kraju zasluženo dižu pehar.

Čudno prvo poluvrijeme odigrali su Rudar i Uljanik. Gosti su iz jedinog udarca u okvir, preko Marina Belančića s gotovo 30 metara došli u vodstvo, a Rudar je promašio tri izgledne situacije. Također su se Kovari angažirano bunili jer je netom prije sjajnog Belančićevog udarca, po njihovom sudu, Macan zaustavljen prekršajem.


Za Rudar su Rudan, Urošević i Golja mogli preokrenuti rezultat, a domaći vratar Matija Kraljević u dva je navrata maestralno reagirao i spasio Uljanikovce. Drugi udarac u okvir Rudara bio je ‘fatalan’ za Labinjane.


Na 20 metara od gola Čalić dosuđuje „slobodnjak“, a Elvis Trešnjić sjajno pogađa rašlje za 2:0. Do kraja susreta Rudar je imao kudikamo više loptu u nogama i jalovu inicijativu, a Uljanik je iz jedne kontre imao prigodu povećati pobjedu, ali je udarac Trešnjića obranio Bulat.


S druge strane, Labinjani nisu stvorili veći broj prigoda u nastavku, ali se mogu tješiti kako je Kraljević do kraja susreta skupio ukupno čak sedam obrana, od čega su dvije spomenute u prvom i jedna u smiraju susreta bile zaista bravurozne. Uljanik danas slavi, a oba će kluba na jesen igrati pretkolo Kupa Hrvatske.

Više NK Rudarnk rudar sport nogomet