Noć šumberskog terana - Pozivamo vas na manifestaciju punu domaćih okusa!

Noć šumberskog terana - Pozivamo vas na manifestaciju punu domaćih okusa!

15.6.2024. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na Balaranima u Šumberu na prvi dan ljeta i najkraću noć u godini doživite lokalno i tradiciju. Upoznajte autohtonu vinsku sortu po kojoj je ovaj kraj poznat i uživajte u šumberskom teranu. Drugu godinu zaredom TZO Sveta Nedelja i Općina Sveta Nedelja organiziraju Noć šumberskog terana s početkom u 20 sati.

U sklopu manifestacije održati će se vođena degustacija šumberskog terana pod stručnim vodstvom poznatog i priznatog hrvatskog sommeliera Emila Perdeca u organizaciji LAG-a istočna Istra.

Pored vrhunske kapljice, agroturizam Giovanna, vlasnice Lili Mekiš prezentirat će se lokalne slastice krafi i pandešpanju. Bit će tu i ostali lokalnih OPG sa suhomesnatim proizvodima, domaćim pršutom, medom i drugim autohtonim proizvodima. 

Večer će svojim poznatim kanconama upotpuniti Bruno Krajcar sa svojim bandom. U Šumberu će se zasvirat i "Dvo po dvo" pjesma je inspirirana Brunovim nonetom Tonijem iz Nedešćine koji je živio u vremenu kada je uzrečica "Dvo po dvo" značila dva puta po dvije čaše vina, što je bio početak za druženje i pjevanje u lokalnoj oštariji.

Petak 21. lipnja pridite va Šumber na dvo po dvo!

šumberski teran noć šumberskog terana