Noć knjige 23. travnja 2014. u Gradskoj knjižnici Labin

Noć knjige 23. travnja 2014. u Gradskoj knjižnici Labin

19.4.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

23. travnja 2014. dođite u Gradsku knjižnicu Labin i budite dio manifestacije Noć knjige!

Kao i obično, povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, za vas smo pripremili bogat cjelodnevni program. Krećemo u jutarnjim satima i ne posustajemo do ponoći.

 

Jutarnji su termini rezervirani za najmlađe. Već u 9:30 sati ih očekuje program pod nazivom "Škrinjica bajki" u koju će zaviriti s labinskom umjetnicom Zlatom Jurcan Vukelić, a u 11:00 sati ugošćujemo  književnicu i ilustratoricu Ivanu Guljašević.

Ako niste jutarnji tip ili vam je dosta "bajki" (sumnjamo, svi smo mi djeca) nudimo vam razovrstan večernji program.

 

U 19:00 sati  započinje kreativno-likovna radionica "Pisci - svjetlo u noći" učenika Srednje škole Mate Blažine Labin, tijekom koje će sudionici inspirirani poznatim književnicima i njihovim djelima različitim likovnim tehnikama oblikovati i oslikati paus papir te uz upotrebu drugih materijala napraviti umjetničke instalacije. Dajući nastalim umjetninama svjetlost svijeća nastat će moderni lampioni koji će nanovo unijeti pisce i njihove riječi u prostor knjižnice, ali na drukčiji način od uobičajenog. Svjetlost u noći (knjige) - pisci! Voditeljica kreativnih učenika je prof. Alida Blašković Koroljević.

 

U 20:00 sati nas očekuju poetsko-scenski igrokazi učenika Srednje škole Mate Blažine Labin pod mentorstvom prof. Branke Komljenović. Program pod nazivom "Naša civilizacija počinje putovanjem" objedinjuje nekoliko poetsko-scenskih minijatura. Učenici put započinju recitalom epizode s Polifemom iz Homerove "Odiseje".  Na klasičnog Homera naslanjaju moderniju umjetnost te uprizoruju "Odiseja iz stripa Alan Ford". Kraj njihova noćnog putovanja posvećen je Antunu Gustavu Matošu - putopiscu, odnosno scenskoj prilagodbi ulomaka njegovih djela pod naslovom "Ljudi su krajevi, krajevi su ljudi". Cijeli će program upotpuniti i glazbenim izvedbama.

 

Vjerujemo kako ćete s radoznalošću pogledati što to nude mladi i kreativni labinski srednjoškolci.

 

Od 21:00 sat možete uživati u glazbenom kutku i trenutku "Dvije gitare i glas". Sviranjem će nas obogatiti Amir Hodžić i Ferid Hukić, a glasom Morin Hukić.

 

Budite spremni i za čitanje pjesama, priča i drugih književnih oblika omiljenih vam autora od 22:00 do 24:00 sata u programu "Noćno čitanje".

 

A svi koji u kasni sat požele vratiti knjige bez plaćanja zakasnine mogu to učiniti u "Satu bez zakasnine", odnosno od 23:00 do 24:00.

 

I još nešto od 9:00 do 24:00 bit će otvorena "Tržnica knjiga", rasprodavat ćemo, bolje reći darivati, donirane i otpisane knjige.

 

Mnogo je razloga da nam se pridružite u "Noći knjige",veselimo se druženju s vama!

noć knjige gradska knjižnica labin knjige