Noć Grada Labina kao jedan od vrhunaca “ljeta u bojama COOLTURE”

Noć Grada Labina kao jedan od vrhunaca  “ljeta u bojama COOLTURE”

10.8.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Sredina kolovoza već je tradicionalno vrijeme kada se na ulicama i trgovima starog Labina gotovo svakodnevno kulturno uzdižemo ili pak ludo zabavljamo! Uz već uhodanu Labin Art Republiku, počinje i obilježavanje Dana Grada Labina, tako da u idućih desetak dana Labinjane i brojne goste očekuje pregršt događanja.

 

Večeras se otvara druga po redu ljetna izložba u labinskoj Gradskoj galeriji. Djela poznatog hrvatskog likovnog umjetnika Đure Serdara biti će izložena do kraja ljetnog festival kulture, točnije čak do 3. rujna. "Povećavanje kulture" Marijane Smolić u sklopu Uzleta mladih umjetnika može se pogledati u susjednoj Crkvici Sv. Stjepana.

 

Radni prostori labinskih likovnjaka otvoreni su za posjete i dalje dva puta tjedno, a do sredine rujna svakog utorka starim gradom prolazi Noćni razgled, vođen na čak pet stranih jezika.

 

Gostovanje koje bi mnogi mogli okarakterizirati kao neuobičajeno za ciklus Klasičnog ljeta zakazano je za srijedu 10. kolovoza u 21 sat u labinskoj župnoj crkvi. Koncert jazz-soul standard će u pratnji kontrabasa i udaraljki održati nekada popularna pjevačica zabavne glazbe, a danas vrhunska jazz vokalistica, Vesna Pisarović. Idućeg dana, na poznatoj koncertnoj lokaciji kod Špine, u 21:30 sati nastupit će jedan od najboljih hrvatskih muških vokalista, Ivo Gamulin Gianni.

 

Kulminacija tjednih glazbenih i zabavnih događanja svakako se očekuje u subotu 13. kolovoza, kada se velikom feštom na Titovom trgu obilježava Noć Grada Labina. Najzvučnije ime i zvijezda večeri svakako je dokazana kraljica zabave na hrvatskoj estradi, neponovljiva Maja Šuput, za čiji će energični nastup zagrijavanje napraviti Labinjanima uvijek dragi gosti, najbolji istarski cover bend The Night Express. Kao uvertira u višesatnu ludu zabavu, tu su nastupi labinskog Gradskog orkestra i talentirane mlade pjevačice Romine Peti, a cijeli program na Trgu počinje u 20 sati. Tradicionalno, kao i posljednjih nekoliko godina, na Špini i Šetalištu San Marco također nas očekuje zabava uz glazbu.

 

Idući tjedan nastavljaju se kulturna događanja u sklopu Labin Art Republike. U utorak 16. kolovoza u 20:00 sati u gradskoj Loži biti će predstavljena monografija "20 godina Labinskog uzleta likovnosti", uz otvorenje izložbe otkupljenih radova ovog likovnog ciklusa.

 

Klasično će ljeto na svom pretposljednjem ovogodišnjem koncertu, u srijedu 17. kolovoza, predstaviti pijanistički duo Vladimir Mlinarić i Jakša Zlatar. U četvrtak 18. kolovoza s pozornice kod Špine nasmijavat će nas legendarna dalmatinska "ćakulona" Goge Bjondina, odnosno stand-up komičarka Arijana Čulina, čiji nastup počinje u 21 sat.

 

Tjedan će biti zaključen otvorenjem posljednje izložbe Uzleta mladih umjetnika, kada će u crkvici Sv. Stjepana svoja djela izložiti Marina Rajšić, dok će u isto vrijeme, od 21 sat, na Titovom trgu koncert održati Gradski orkestar Labin.

 

 

PR

 

 

 

lar labin art republika dani grada labina zabava