NK Rudar: U uzbudljivom susretu po teškom vremenu, Kovari do pobjede u istarskom derbiju!

NK Rudar: U uzbudljivom susretu po teškom vremenu, Kovari do pobjede u istarskom derbiju!

10.4.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Veliki istarski derbi na Zelenicama između Rudara Trans Eura i Pazinke Pazin zadovoljio je okupljene gledatelje. Kako borbom dviju momčadi, tako i uzbudljivošću samoga susreta, lijepim akcijama i golovima unatoč nevremenu koje je haralo Labinom u nastavku susreta. No, Rudar Trans Euro i Pazinka pokazali su najbolje od sebe što su mogli u ovome trenutku.

Otvorili su Labinjani utakmicu na savršen način. Već u trećoj minuti Rudan se izborio za jednu lijepu prigodu u koju je gurnuo Ivana Macana, a ovaj je majstorski poentirao sa 13 metara iskosa pogodivši suprotne rašlje.

Nisu Labinjani stali. Naprotiv, već u 9. minuti Valentino Stepčić koristi dobru prigodu i sa 16 metara neobranjivo pogađa Denićevu mrežu za rano vodstvo Rudara od 2:0. No, nije se ni Pazinka predavala.

Koncem prvoga dijela Andrea Maružin ušao je u izglednu situaciju u kojoj je srušen od strane domaćeg vratara, a Bezelj je nedvosmisleno pokazao na bijelu točku s koje je precizan Ivan Rojnić, pa se sa minimalnim zaostatkom Pazinjana otišlo na odmor.

U nastavku se otvorilo nebo. No, obje su momčadi, unatoč tome pokazali jako puno. Na ulasku u 50. minutu branič Pazinke nepotrebno ruši Gabriela Golju, pa Valentino Stepčić dobija prigodu da, iako pomalo ozlijeđen, odvede Rudar na dva koraka odmaka. I uspjelo mu je.

No, ni tu nije bio kraj. Nardi Hrvat nespretno je reagirao nakon sat vremena igre, pa Bezelju nije preostalo ništa drugo no da još jednom dosudi najstrožu kaznu za goste, iz koje je Ivan Rojnić postavio konačni rezultat današnjeg susreta.

Možemo konstatirati da je Rudar bio mnogo bolji u prvome dijelu, a Pazinka u nastavku susreta, no navedenu bolju igru nije okrunila niti jednom izglednijom prigodom da ugrozi Tonya Macana. Zaslužena pobjeda Kovara.


LABIN – Stadion Zelenice – 3. HNL ZAPAD – 19. kolo – SUDAC: Matej Bezelj (Pula), POMOĆNICI:  Ivan Santić (Kastav) i Filip Krznarić (Velika Gorica)


RUDAR TRANS EURO – PAZINKA 3:2 (2:1)

Žuti kartoni: Macan T., Van Wey, Boucaux (Rudar Trans Euro), Denić, Ivetac, Rudela, Pinčan (Pazinka Pazin)

Strijelci: 1:0 Macan 3′, 2:0 Stepčić 9′, 2:1 Rojnić 39′ (11 m), 3:1 Stepčić 52′ (11 m), 3:2 Rojnić 58′ (11 m)


RUDAR TRANS EURO: Macan T., Načinović, Golja, Giljanović, Macan I., Rudan (90. Juričić), Van Wey, Stepčić (85. Malkić), Boucaux (75. Božičević), Kurtić, Hrvat

Trener: nema prijave

PAZINKA PAZIN: Denić, Rojnić, Pinčan, Matika, Rabar, Tanković (72. Rudela), Ivetac, Žgomba, Videkić (80. Pavat), Maružin, Kovačević

Trener: Elvis Brajković

nk rudar nk pazinka labin nogomet pobjeda ivan macan valentino stepčić