NK Potpićan slavi ulazak u 4.HNL

NK Potpićan slavi ulazak u 4.HNL

25.5.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Potpićan slavi…..u krajnje napetoj atmosferi, pred tristotinjak navijača jedne i druge momčadi u okruženju jakih policijskih snaga. nogometaši Potpićna iskopali su zasluženo pobjedu protiv borbene Raša 1938. Osvojena su tri boda koja definitivno domaćim znače titulu prvaka Prve županijske nogometne lige i plasman u Četvrtu hrvatsku nogometnu ligu Zapad. Pobjeda domaćih sasvim je zaslužena ali treba reći da su i gosti opasno prijetili te da je Potpićan imao i dosta sportske sreće. Posebno se napromašivao gostujući igrač Čekić.

Gol odluke djelo je Strukana u pedeset sedmoj minuti. Primio je loptu na šesnaest metara, gurnuo je ispred sebe metar-dva a onda neobranjivo pogodio, polu-visoko, uz samu desnu vratnicu Rakićev gol. Golman gostiju je bio nemoćan. Dumbrova je eksplodirala od oduševljenja. Titula se već smješila.

Prvih četrdeset pet minuta proteklo je u krajnje rastrganoj igri, uglavnom na sredini terena. Bilo je nekoliko polu-prigoda na obje strane ali jedina prave bile su dvije, također po jedna na obje strane. Najprije Čekić nije pogodio glavom iz neposredne blizine a ona ni Keven Drndić u dvadeset petoj minuti. Bio je to jak i precizan šut malo iskosa sa lijeve strane sa nekih dvadesetak metar. Lopta je fijuknula prema suprotnim rašljama ali se Rakić izvio koliko je dug i širok i izvadio je ispod sam vratnice.

Nastavak utakmice, prije gola odluke donosi prigodu Fornažara koji na ubačaj Drndića glavom gađa pored Rakićevih vrata.

Do kraja slijede dvije kolosalne prigode. Najprije za domaće ne pogađa Naćinović koji se, nakon što Rakić odbija jedan Drndižćev šut, našao sam ali ne pogađa vrata sa šesnaest metara.

A onda prigoda koja je domaće mogla koštati titule. Nanovo se Čekić našao slobodan na pet-šest metara ali Funčić uspijeva obraniti njegov šut.

U očekivanju zadnjeg sučevog zvižduka vrijedi još istaknuti Radusinov solo prodor i odličan šut sa petnaestak metara ali i Rakićevu još bolju obranu.

 

 

POTPIĆAN: Mjesno igralište Dumbrova GLEDATELJA: 300

TEREN: dobar VRIJEME: sunčano

 

GLAVNI SUDAC: Zehro OSMIĆ (Labin)

POMOĆNI SUCI: Elvis BREČEVIĆ i Damir ČERLJENKO (obojica Labin)

DELEGAT: Anton PLIŠKO (Pula)

 

POTPIĆAN: NK Potpićan-NK Raša 1938 (Raša) 1:0 (0:0)

 

NK POTPIĆAN (Potpićan): Funčić, Kovačević (od 25.-Uravić), Naćinović A. (od 65.-Selar), Naćinović D., Martedić, Strukan, Žic, Drndić K., Fornažar, Drndić P., Radusin.

TRENER: Ljubomir VILIĆ - stariji

 

NK RAŠA 1938 (Raša): Rakić, Ahmičević, Sabadoš, MAlić (od 84.-Mujanović), Miskić, Kurjaković, Sandić (od 60.-Nurkić), Radočaj, Krasnići, Velenderić, Čekić.

TRENER: Goran TERKOVIĆ

 

LabinSport 

NK Potpićan ŽNL HNL NK Raša 1938 nogomet sport