Nižu se uspjesi učenika labinske Umjetničke škole

Nižu se uspjesi učenika labinske Umjetničke škole

13.5.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

U petak, 10.05.2019. naš učenik Adrian Vio, u klasi prof. Filipa Leke, sudjelovao je na 7. međunarodnom natjecanju mladih pijanista u Palmanovi (Italija), između natjecatelja iz više od 13 zemalja: Latvija, Kazahstan, Rusija, Ukrajina, Njemačka, Izrael, Cipar, Češka, Mađarska, Slovenija, Italija, Austrija, Bosna i Hercegovina te Hrvatska. Uz oštro i zahtjevno uho žirija, pored jako snažne konkurencije, Adrian je osvojio visoku 2. nagradu s 90/100 bodova. Najiskrenije čestitke Adrianu i njegovom učitelju Filipu na ovim izvrsnim rezultatima uz želju za još puno uspjeha, napretka i ugodnih trenutaka uz klavir u budućnosti.
Još dvije prve nagrade, ili sportskim rječnikom, dvije zlatne medalje, na 10. hrvatskom natjecanju iz harmonike u Daruvaru 10. i 11. svibnja 2019., osvojile su mlade, perspektivne i talentirane učenice harmonikaškog odjela naše škole, Noemi Juričić i Vanessa Ferfolja. U B kategoriji, pod mentorstvom učiteljice Marije Vukoja Plavčak, Noemi je osvojila 90,80 bodova, a Vanessa je u C kategoriji, pod mentorstvom učitelja Tomislava Novaka, uz strogi peteročlani ocjenjivački sud, osvojila 90,60 bodova. Harmonika se kao klasični instrument u posljednjih godina razvija i pronalazi svoje zasluženo mjesto u ozbiljnoj glazbi, a dokaz tome je i repertoar koji se iznova širi i razvija jer su skladatelji prepoznali njene velike mogućnosti u glazbenom izričaju širokog i zanimljivog zvučnog spektra.

Iz tog razloga, konkurencija u interpretaciji glazbenih djela na harmonici sve je veća, kao i kriteriji u ocjenjivanju glazbenog izričaja pojedinog interpreta. Prateći ove stroge uvjete, Noemi i Vanessa su u jakoj konkurenciji osvojile ove jako vrijedne nagrade pod stručnim mentorstvom svojih učitelja. Čestitke divnim i marljivim učenicama i njihovim mentorima, uz želju da osim osvajanja nagrada, uživaju u glazbi i u otkrivanju njenih čarolija.FB

adrian vio noemi juričić vanessa ferfolja harmonikaši klavir filip leko uš matko brajša rašan