Nives Jelovica zlatna u preciznom izbijanju i brončana u bližanju i izbijanju u krug na PH u boćanju

Nives Jelovica zlatna u preciznom izbijanju i brončana u bližanju i izbijanju u krug na PH u boćanju

1.11.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Ponajbolja hrvatska boćarica Nives Jelovica, članica Labina, osvojila je zlatnu medalju u preciznom izbijanju i brončanu medalju u bližanju i izbijanju u krug na dva prvenstva Hrvatske po disciplinama koja su 28. i 29. listopada 2017. godine održana u Rijeci i Čavlima.

Na prvenstvu u preciznom izbijanju održanom u boćarskoj dvorani Hrastenica u Čavlima Jelovica je u tri serije izbijanja imala fantastičan prosjek od 20 punata (24, 14 i 22), a u izlučnoj seriji izbijanja je sa 24 punta ostvarila i najbolji rezultat prvenstva.

Na prvenstvu u krugovima, održanom u riječkom boćarskom domu na Podvežici, Nives je s tri pobjede stigla do polufinala koje je izgubila od Carroline Bajrić (Čavle ŠB) nakon čega je u susretu za 3. mjesto pobijedila Juliju Cimić (Komiža) ostvarivši najbolji rezultat prvenstva sa fantastična 32 punta. Prvakinja Hrvatske postala je Virginia Bajrić (Čavle ŠB) koja je u sestrinskom finalu s trona skinula prošlogodišnju državnu prvakinju Carrolinu. Jelovica je na prvenstvu u Rijeci imala fantastičan prosjek od 25,6 punata, a 21 punat s kojim je izgubila polufinale od Carroline Bajrić bio joj je i najslabiji rezultat na prvenstvu.

 

Na prvenstvu u krugovima nastupila je i još jedna boćarica Labina, Tanja Grubiša koji je u tri odigrana susreta ostvarila također izvrsne rezultate s prosjekom od 25,3 punta (27, 26 i 23), ali je četvrtfinale ipak izgubila od nove prvakinje Hrvatske Virginije Bajrić. (IBS)

 

 

nivas jelovica boćanje