Nives Jelovica zlatna na Prvenstvu Istre u boćanju, Ivan Načinović i Andrea Tenčić brončani

Nives Jelovica zlatna na Prvenstvu Istre u boćanju, Ivan Načinović i Andrea Tenčić brončani

27.3.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U Svetoj Mariji na Krasu i Poreču odigrana su dva boćarska prvenstva Istre po disciplinama.

U finalu prvenstva za boćarice u disciplini pojedinačno klasično, koje je u organizaciji Boćarskog saveza Grada Umaga odigrano u Svetoj Mariji na Krasu, kao i prošle godine je ponajbolja hrvatska boćarica i najbolja istarska sportašica Nives Jelovica očekivano pobijedila Rozeanu Devjak iz pulske Verude, dok je u susretu za 3. mjesto Tanja Arsenić iz pulske Nove Verude savladala Petrinu Stipanović, članicu Plamena iz Babića.

Mladi boćari s Pazinštine osvojili su oba naslova juniorskih prvaka Istre, u parovima i štafetnom izbijanju, na prvenstvu koje je u organizaciji Boćarske zajednice Grada Poreča odigrano u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože.

Obje titule očekivano je osvojio najbolji istarski junior Filip Matijašić, zajedno s Martinom Štihovićem iz Lindara u parovima, u kojima je i aktualni juniorski svjetski viceprvak, te sa klupskim kolegom Adrianom Radolom u štafeti.

Srebrne medalje u obje discipline pripale su pak Karlu Pavletiću iz Roča i Samuelu Majcanu iz Vrha, dok su brončana odličja u štafeti osvojili Ivan Načinović i Andrea Tenčić iz Labina.

Pravo nastupa na prvenstvima Hrvatske stekle su tri najbolje seniorske u disciplini pojedinačno klasično, tri najbolja juniorska para i dvije najbolje juniorske štafete sa županijskih prvenstva.

U nedjelju, 31. ožujka će se u Labinu održati županijsko prvenstvo za seniorke u parovima, a u Pazinu juniorsko prvenstvo Istre u bližanju i izbijanju u krug.

IBS


boćanje prvenstvo istre nives jelovica ivan načinović andrea tenčić
Galerija fotografija (6)