Nives Jelovica najbolja sportašica Istre u 2018.g.

Nives Jelovica najbolja sportašica Istre u 2018.g.

19.3.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Boćarica Nives Jelovica i plivač Bruno Blašković proglašeni su najboljim sportašima Istre na velikoj istarskoj sportskoj fešti održanoj večeras u Puli. Hotel Park Plaza Histria ugostio je 26. izbor najboljih sportaša Istarske županije, u organizaciji Sportske zajednice Istarske županije. Sve najbolje u sportskom životu na Poluotoku našlo se na jednom mjestu.

Na koncu su se, nakon nešto više od sata izbora najboljih u 11 nominiranih kategorija, prekidanih pozdravnim govorima predsjednika SSIŽ-a Mladena Pavičevića, zamjenice župana Giuseppine Rajko te Siniše Krajača, pomoćnika glavnog tajnika HOO-a, ali i garniranih odličnim nastupima domaće pjevačice Elis Lovrić, svi najbolji okupili na jednom mjestu za slikanje, nakon čega je uslijedilo zajedničko druženje uz večeru.

Najviše razloga za slavlje sinoć su imali oni najbolji u dvije najvažnije kategorije, izboru za najbolju sportašicu i najboljeg sportaša Istre za prošlu godinu. Najboljom sportašicom, u konkurenciji devet natjecateljica, proglašena je Nives Jelovica, boćarica Labina i hrvatska reprezentativka. Nives je time ponovila lanjski uspjeh, kad je također bila prva dama istarskog sporta. Prošle je godine osvojila zlato u preciznom izbijanju na Mediteranskim igrama, broncu na Svjetskom prvenstvu u parovima, kao i tri zlatne medalje na prvenstvima Hrvatske u disciplinama parovi, klasično izbijanje i krugovima.


nives jelovica bk labin sportaš godine elis lovrić