[NEZAVISNI ZAJEDNO] Nikad sva jaja u istu košaru

[NEZAVISNI ZAJEDNO] Nikad sva jaja u istu košaru

17.5.2017. // Macronet // Objavljeno u kategoriji Politika

Ako je povijest majka učenja, kako to kaže narodna poslovica, onda bi ta primijenjena znanost trebala predstavljati sve ono za što to učenje i služi, a to je dolaženje do istine. Ako pak tu povijest pišu pobjednici onda je ta povijest toliko subjektivna da je dijelom netočna ili je dijelom neistinita.

 

Ono što labinskom Gradskom vijeću uzima ulogu koju mu je zakon namijenio je bespogovorna podložnost vijećnika vladajuće stranke koja u labinskom sastavu vijeća u vladajućoj koaliciji traje od nastanka RH. Cjelokupna izvršna vlast stavljena je u ruke jedne osobe, bez postojanja nekakvog filtra ili kontrolnog mehanizma. Skoro svaka odluka je provediva bez kontrole - ogromne ovlasti u rukama jedne osobe. Takva vlast traje više od 25 godina, povijest pišu `pobjednici`, podržavate je vi glasači (pitanje je kako se vi osjećate, i dijelite li ''''''''''''''''kolač'''''''''''''''' njihove pobjede).

 

Želite li da takva ista povijest odredi i vašu budućnost?

Kažete, ništa se neće promijeniti, svi su isti. Nisu svi isti, već VI STE TI KOJI DOZVOLJAVATE DA NA VLASTI BUDU ISTI. Vi ste ti koji odlučuju o promjeni ''''''''''''''''trenutnog'''''''''''''''' stanja koje traje više od 25 godina!

 

Takva vlast onemogućava istinsku raspravu o bitnim pitanjima glede budućnosti društva.

Takvu vlast podržalo je na prošlim izborima 18% građana!

Vi koji na prošlim izborima niste izašli na glasanje, `stvorili` ste budućnost koju ste već proživjeli. Možda i goru od prošle. Dali će Vaša ruka pisati budućnost, ili ćete svojim neizlaženjem na izbore opet dozvoliti da onih 18% u vaše ime pišu budućnost, VI odlučujete.

 

Oni koji vam govore da neće izaći na izbore jesu oni koji žele da se povijest nastavlja i oni koji žele da vas nagovore da se `ne isplati` izlaziti na izbore. I ovi drugi su oni prvi.

 

Mi želimo da se prekine jednoumlje koje je u Labinu vladalo više od 25 godina.

Želimo u vijeće vratiti slobodu govora i izražavanja, bez straha od `kazne nadređenih`.

Želimo gradskom vijeću vratiti ulogu koja mu je zakonom dana.

 

Na kraju, zašto `nikad sva jaja u istu košaru` ?

S obzirom da smo od samog početka naglašavali da:

·        samo NEZAVISNI vijećnici garantiraju nezavisno vijeće,

·        osvajanjem većine u vijeću, postajemo UČINKOVIT korektiv rada gradonačelnika.

Našim NEkandidiranjem za gradonačelnika, ukazujemo na važnost vijeća koje u Labinu već 20-ak godina nema svoju ulogu, i zbog čega vi sve vijećnike `bacate u isti koš`. Našom kandidaturom za gradonačelnika, postojao bi rizik `ponavljanja prošlosti`.

Biti spreman za promjene, znači riskirati sa svojim ulozima i otvoreno obrazložiti svoje namjere.

Odluka je na Vama, ne dozvolite da vam drugi pišu `budućnost` !

ZAOKRUŽI LISTU BROJ 5 DA BUDE SVE ZA PET !

 

 

nezavisni zajedno politika izbori2017 izbori