Nezavisni zajedno - program: NAJKVALITETNIJA VODA DOMAĆINSTVIMA, A LOŠIJA VODA INDUSTRIJI

Nezavisni zajedno - program: NAJKVALITETNIJA VODA DOMAĆINSTVIMA, A LOŠIJA VODA INDUSTRIJI

22.4.2017. // Macronet // Objavljeno u kategoriji Politika

Veliku pažnju posvećivat ćemo vodi i kvaliteti vode koju pijemo. Neshvatljivo je da je Labin sa Labinštinom okružen najvećim i najkvalitetnijim izvorištima vode u Istri, a da nam voda iz izvora Kožljak i Plomin 6 mjeseci godišnje odlazi u podzemlje i u more. (zbog NE ulaganja u te izvore).

U isto vrijeme voda iz najkavalitetnijeg većeg izvora pitke vode - Bubić jame, odlazi u pogone termoelektrana Plomin kao tehnološka voda.To je stravičan apsurd koji je posljedica nerada lokalnih čelnika. Neshvatljivo je njihovo ponašanje, novaca je bilo ali ga je gradska vlast radije trošila na skupo ušminkavanje grada, pa sada imamo velebne kružne tokove , a zalijevamo ih sa najskupljom vodom u Istarskoj županiji. Nije bilo vizije po pitanju vodoopskrbe Labinštine a mi to želimo ispraviti na način : 

a) Izrada strategije vodoopskrbe (koje sada nema ) sa jednim osnovnim ciljem a taj je : najkvalitetniji izvori dati će se na upotrebu građanstvu Labinštine a lošiji izvori na upotrebu industriji i potrebi za zalijevanje zelenih površina .
Strategija vodoopskrbe Labinštine temeljiti će se najkvalitetnijim izvorima koje posjedujemo a to su izvori : Kožljak, Plomin, Bubić jama – najbolji veliki izvor pitke vode (100l/s), Mutvica.

b) Izvori Fonte Gaia i Kokoti potrebno je pod hitno zaštititi na način da se sanira Krapanski kanal koji propuštanjem fekalija i fekalnim vodama iz Labina, Krapna, Kapelice, Vineža i Raše ugrožava sirovu vodu tih izvorišta. Vodu iz izvora Sveti Anton (koja je najlošija od svih spomenutih izvora) treba kao „sirovinu“ ponuditi Puli tj. Istri. 

c) Jedan od projekata koji namjeravamo realizirati je naš projekt „Javne špine sa izvorskom vodom iz izvora Kožljak„. Realizacijom tog projekta omogućili bi Labinštini da se pije najkvalitetnija voda koja bi ujedno bila i daleko jeftinija i bolja voda nego ona koju smo u prošlosti često puta morali piti (vodu iz plastičnih boca iz trgovina).

CILJ nam je realizacija navedenih ‘’projekata’’ koje je moguće brzo ostvariti putem EU fondova. Do sada se EU fondovi nisu koristili za projekte vodoopskrbe na taj način što je još jedan veliki minus za sadašnju garnituru nosioca vodoopskrbe Labinštine. 
 
 
NAŠA POBJEDA JE JAMSTVO PROMJENA! 
 
OSVAJANJEM VEĆINE U VIJEĆU, POSTAJEMO UČINKOVIT KOREKTIV RADA GRADONAČELNIKA!