Nezavisni zajedno - predstavljanje kandidata

Nezavisni zajedno - predstavljanje kandidata

9.5.2017. // Macronet // Objavljeno u kategoriji Politika

Ako je povijest majka učenja, onda bi ta znanost trebala predstavljati sve ono za što to učenje i služi, a to je dolaženje do istine. Ako pak tu povijest pišu pobjednici onda je ta povijest toliko subjektivna da je dijelom netočna ili je dijelom neistinita. 
Naša povijest vladajućih traje od osnutka RH. Ponavljanje je majka mudrosti. 
Vi birači pišete povijest. Budite VI ovaj put koji će biti mudri, a ne ONI.
 
 
JASNA PUŠEC

Jasna Pušec. Žena koju Labinjanima ne treba posebno predstavljati. Ugostitelj do srži i promotor istarske kuhinje oduvijek. Pohađala je ugostiteljsku školu u Puli i Opatiji. Rabački je učenik iz vremena kada se u bivšem hotelu Lanterna za predjelo posluživao koktel od škampi u bijelim rukavicama. 

"Krivci" za ljubav prema kulinarstvu su Jasnina mama, cije i ugnjišće none Ivone u Eržišću. "Krivci"su i zagorska nona i svestrani tata koji i dan danas iz gušta kuha svojoj obitelji. 

Devedesetih godina, kaže Jasna, podrezanih krila ide iz kuhinje u kuhinju i postaje svjetski putnik „trbuhom za kruhom“. Šest godina talijanskih Alpi, osam godina New Yorka. Iz najcrnjih noći izvlači najsjajnije lekcije te kroz suze i kroz smijeh, uči i uči... Posljednje desetljeće ispunjeno joj je projektom Velo Kafe, bezpoštedno i s ljubavlju.

„Doći na svijet, u ovu prekrasnu Istru u rodilišu na Vinežu jednog januara pedeset i sedme. Sreća najveća… Imati razigrano i radosno djetinjstvo, čekati tatu da se navečer vrati iz rudnika... Zahvalna sam na svakom danu, na roditeljima, uspješnoj djeci i prekrasnim unukama. Zahvalna na moru, nebu, Istri, dobrim ljudima. Zahvalna na slobodi“, kaže Jasna Pušec, koja osim talenta prema kuharstvu u sebi ima i veliku strast prema pisanju i poeziji.
 
 
GORDANA TENČIĆ
 
Gordana Tenčić rođena je 30. srpnja 1976. godine, više je od dva desetljeća uspješna poduzetnica. Ona je žena koja zna sve o motorima. Naravno, kada zajedno sa suprugom Robertom vodi Moto shop Lavado. 
„Volim svoj posao i uživam u njemu. Ne doživljavam ga kao posao nego kao moj život. Pored toga, obožavam životinje, posebno mačke koje redovito udomljavam, prirodu i dobru knjigu“, kaže kratko Gordana i ističe da ne voli javno pričati o sebi, već raditi. A da je radoholičarka potvrđuju i oni koji je poznaju.
Oni će reći i da je svestrana osoba, druželjubiva, da joj ništa nije teško i da sve što može napravi drage volje.
 
 
NIKOLA GRŽALJA
 
Ovaj umirovljeni liječnik labinskog Doma zdravlja, rođen 24. rujna 1943. godine u Dragi na Sušaku, ostavio je veliki trag za sobom. Ne samo kao jedan od najboljih liječnika i dijagnostičara, već i osoba koja se angažirala da labinski Dom zdravlja dobije Odjel dijalize. Dr. Gržalja je završio gimnaziju na Sušaku, Medicinski fakultet u Rijeci, specijalizaciju opće medicine u Zagrebu i doškolovanje za vođenje dijalize u Puli.
„Cijeli sam radni vijek, zajedno sa suprugom Nevenkom, radio na zdravstvenoj zaštiti građana Labinštine. Najprije kao liječnik u ambulanti primarne zdravstvene zaštite koja je vodila i hitnu medicinsku pomoć, a nakon toga sa suradnicima radim na otvaranju Odjela dijalize, koja je bila prva takve vrste u RH vođena liječnikom opće prakse. Uvidio sam da je primarna zaštita u nazadovanju i aktivno se uključio s programom preko liste Nezavisnih na njenom oporavku“.
Dr.Nikola Gržalja otac je dvoje djece i ima tri unuka.
 

ANJA ŠUMBERAC
 
Magistra kulturne baštine i turizma Anja Šumberac rođena je u Puli 9. srpnja 1989. kao drugo dijete mame Lorene i tate Ivana. Osnovnoškolsko i srednješkolsko obrazovanje smjera jezična gimnazija završila je u Labinu, preddiplomski studij Kulturologije u Rijeci, a status magistre kulturne baštine i turizma stekla je u Zadru 2015 godine.
Nakon dugogodišnjeg studentskog posla u turizmu odrađuje stručno osposobljavanje u Gradu Pazinu kao viša stručna suradnica za kulturu. Kako nakon završenog SOR-a nema druge opcije, zapošljava se kao recepcioner u Valamaru, iščekujući neka bolja vremena i svoju priliku.
„Razočarana sam u sustav jer mi ne pruža nikakvu perspektivu“, kaže Anja.
Ova mlada magistra privržena je obitelji, voli rodni grad, njegovu povijest, kulturu i krajolik. U slobodno vrijeme voli čitati, praviti slastice, šetati prirodom, družiti se s prijateljima, a svaki novčić troši na putovanja! Spremna na učenje, još uvijek čeka svoju priliku.

Gordana, Anja, Jasna i dr. Gržalja poručuju biračima: 

Podržimo mladost i omogućimo ljudima dostojanstvenu starost. 
Želimo društvo sučeljavanja ideja i argumenata a ne borbe za vlast. 
Samo sloboda govora i sloboda djelovanja čini promjenu – ne dozvolite strahu da određuje budućnost, radi čega je uvijek ''''sve isto'''', a mi stagniramo i nazadujemo. Jer VI ste ti koji odlučujete u svoje ime i za svoju budućnost.
 
#NezavisniZajedno #LokalniIzbori2017 #Labin

nezavisni zajedno izbori 2017 lokalni izbori labin grad labin kandidati