Nezavisni zajedno - predstavljanje kandidata 4

Nezavisni zajedno - predstavljanje kandidata 4

12.5.2017. // Macronet // Objavljeno u kategoriji Politika

Želite li da takva ista povijest odredi i vašu budućnost?
Kažete, ništa se neće promijeniti, svi su isti. Nisu svi isti, već VI STE TI KOJI DOZVOLJAVATE DA NA VLASTI BUDU ISTI. Vi ste ti koji odlučuju o promjeni ''''trenutnog'''' stanja koje traje više od 25 godina!
Oni koji vam govore da neće izaći na izbore jesu oni koji žele da se povijest nastavlja i oni koji žele da vas nagovore da se ''''ne isplati'''' izlaziti na izbore. I ovi drugi su oni prvi. Gdje ste vi u svemu tome?

DARKO MARTINOVIĆ
Što je muškarac bez brkova? Darko Martinović je, naravno, s brkovima. Dragovoljac Domovinskog rata, zaposlen u sustavu MORH-a, umirovljen kao pukovnik HV-a, nosilac više odličja i priznanja.
Bio je predsjednik Mjesne zajednice Donji Labin kada je izgrađena područna škola na Katurama i jedan od  inicijatora te lokacije i tipa škole. U prošlom sazivu bio je i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kature.
Međunarodni je kinološki sudac na natjecanjima po cijeloj Europi, jedan od osnivača i predsjednik Kinološke udruge Labin preko 20 godina. Jedan je od inicijatora za priznavanje autohtonosti  hrvatskih pasmina pasa (istarski goniči kratkodlaki i oštrodlaki, posavski gonič te dalmatinski gonič). Duži niz godina selektor je raznih državnih selekcija pasa kako u radu tako i u eksterijeru. Odlikovan više puta od strane Kinološkog saveza za doprinos u radu.
Darko Martinović je i vlasnik uzgajivačnice pasa istarskih goniča „Labinska“, u kojoj je uzgojeno preko 200-tinjak pasa autohtonih i drugih lovnih pasmina. Aktivni je lovac sa 40-godišnjim stažom, nosilac brončanog i srebrnog odličja LSH.
Ovaj umirovljenik je sve samo ne umirovljenik. On nikada ne miruje. Iskusan je pčelar duži niz godina, a ljubav je naslijedio od obitelji koja ima pčele oko 40-tak godina. Trenutno je predsjednik Pčelarske udruge Labin. Martinović je i jedan od inicijatora pokretanja zaštite istarskog meda po svim specifičnostima i tipovima (bagrem, kadulja, medun, kesten, lipa,  itd.) 
Član je i dopredsjednik Hrvatskog katoličkog zbora MI, udruge laika pri Labinskom dekanatu. HKZ MI više od dva desetljeća organizira izložbe pod nazivom „Ususret Uskrsu“, na kojoj godišnje bude odabrano i prezentirano 150 do 200 dječjih radova svih osnovnih škola Labinštine, pa se slobodno može reći da se njihovim angažmanom njeguje likovna tradicija Labinštine.
Darko Martinović sin je Marka i Marije, rođen 2. rujna 1956. u Labinu. Oženjen je i otac dvoje odrasle djece.

TANJA PEJIĆ
Tanja Pejić, diplomirana ekonomistica. Žena - ratnica. Borac, uvijek na strani slabijih, obespravljenih i prevarenih. Zadnji njen angažman u civilnom djelovanju bila je peticija ''''Volim Prtlog“ na koju je jako ponosna.
„Peticija je pokazala i dokazala da su jedini uvjet da se nešto promjeni – ljudi. Ljudi bez straha i s jako malo ega. Ovim putem čestitam svima koji su pokrenuli lavinu slobode govora i izražavanja. Na tome ću sigurno utjecati koliko budem mogla i u ovoj „igri“'', rekla je.
Tanja je kćerka pok. rudara i majke domaćice koji su u Labin došli ''''trbuhom za kruhom''''.  Rođena je na Vinežu. Srednju ekonomsku školu završila je 1997.godine, a nakon toga je upisala i 2003. godine završila Ekonomski fakultet u Rijeci, smjer financije i bankarstvo, čime je stekla visoku stručnu spremu i zvanje diplomirani ekonomist.
Početak njenog radnog iskustva obilježava rad u građevinskoj firmi Šetić d.o.o. u Labinu, u kojoj je radila nekih 7 godina. Nakon toga radni vijek nastavlja u ugostiteljstvu i čeka priliku da se zaposli u struci.

„Pobornik sam slobode govora i izražavanja. Jedina vrijednost kojoj se klanjam je ljudskost, ostalo su sve samo nijanse koje nas uljepšavaju ili poružnjuju. Posebno prezirem dvolične ljude i beskičmenjake'''', energična je Tanja Pejić.

DAVOR ŠVERKO
On je zaljubljenik u more, ribolov, mali nogomet i druženja. No Davor Šverko je i veliki humanitarac. Samo osam mjeseci nakon velikog požara višestambene zgrade u Vinežu, većina stanara ponovno je uselila u svoje domove. Sve to bilo bi puno teže da nije bilo Davora Šverka, čija požrtvovnost i angažman mogu biti primjer mnogima. Iniciravši humanitarnu akciju za pomoć žrtvama požara pokazao je kako zapravo svatko od nas može pomoći i mijenjati svoje okruženje na bolje, a bitni su samo dobra volja i osjećaj odgovornosti.
„Nisam znao ni tko, ni što, instinktivno sam počeo šerati po fejsu da se pomogne ljudima, onda su oni dalje dijelili, lajkali, pa sam zvao novinare i  tako je krenulo“, priča Davor, dobitnik nagrade Ponos Hrvatske, Mrgino srce, a bio je i Osoba godine po izboru Labinštine info.
Osim humanitarnih akcija koje je sam pokrenuo kao Svi za Vinež i  humanitarni party za Natašu Baf, sakupljao je odjeću i obuću za jednu familiju u Sisku kojima je kuća izgorjela do temelja, organizirao podjelu božićnih poklona familijama slabijeg imovinskog stanja i djeci Centra Liče Faraguna, te sudjelovao u puno humanitarnih akcija u cijeloj Hrvatskoj.
Labinjani Davora znaju kao ljubitelja mora i ribolova, malog nogometa i dobre zezancije, ali prije svega uvijek nasmijanog oca male Nine. Sa suprugom Anom, kćerkom Ninom i psom Casperom živi na Katurama, ali je djetinjstvo i mladost proveo uTrgetu. 
Iako je završio ugostiteljsku školu te pored toga postao kvalificirani vozač, živi od iznajmljivanjaplovila ljeti u Rapcu. Druga mu je ljubav, pored izlaska s prijateljima, nogomet. Od malih se nogu bavio tim sportom, najprije u Rudaru, a kasnije u Cementu iz Koromačna, ali samo kao hobijem.
 
KLAUDIO KORVA
Već 15 godina umirovljenik i 12 godina vrlo aktivan vijećnik u Gradskom vijeću Labina. Čovjek koji se godinama bori za dostojnu starost, za primjerenije ophođenje prema osobama treće životne dobi, za osposobljavanje pučke kuhinje potrebitima, za izgradnju Doma za starije i nemoćne. 
„Poštovani penzioneri i penzionerke, mi smo gradili i stvarali ovaj grad za našu djecu. Ono što nama sada treba je da nam osiguraju uvjete da nam treća životna dob bude dostojanstvena. Treba nam pažnja, poštovanje i pomoć onima kojima najviše treba. 
Godinama nam se daje lažna nada i obećanja za Dom za starije i nemoćne, hospicij, palijativnu skrb, pomoć u kući… Ali dalje od obećanja nismo krenuli.
Svjedoci smo da je sve veća potreba hospicija u Labinu jer stacionar ima tridesetak ležajeva te u istoj prostoriji borave terminalni bolesnici i oni s lakšim bolestima. Osim toga pacijent na stacionaru može boraviti 15 dana, a nakon toga plaća 175,00 kuna dnevno kao i troškove za higijenske potrebe.
Dajte nam povjerenje glasajući za listu Nezavisni zajedno i mogućnost da sve to napravimo. Dajte nam priliku da pokažemo da smo drugačiji“, poručuje biračima Klaudio Korva.
 
Darko, Tanja, Klaudio i Davor poručuju biračima:
Labin može i mora više! 

Želimo društvo sučeljavanja ideja i argumenata a ne borbe za vlast. 
Samo sloboda govora i sloboda djelovanja čini promjenu – ne dozvolite strahu da određuje budućnost, radi čega je uvijek ''''sve isto'''', a mi stagniramo i nazadujemo. Jer VI ste ti koji odlučujete u svoje ime i za svoju budućnost.

nezavisni zajedno izbori 2017 lokalni izbori labin grad labin kandidati