Neobičan epilog sukoba između Lučke uprave Rabac i jednog od iznajmljivača plovila: On tvrdi da je UKAZIVAO NA NEPRAVILNOSTI, A RAVNATELJICA GA JE TUŽILA ZBOG - KLEVETE

Neobičan epilog sukoba između Lučke uprave Rabac i jednog od iznajmljivača plovila: On tvrdi da je UKAZIVAO NA NEPRAVILNOSTI, A RAVNATELJICA GA JE TUŽILA ZBOG - KLEVETE

26.5.2021. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

"Ljudi moji, mojem razočaranju nema kraja, a bogami i bahatosti ravnateljice Lučke uprave Rabac! Podignula je protiv mene čak dvije tužbe za klevetu, ali samo zato jer sam govorio istinu. Tuži me da sam govorio neistine o njoj i htio naštetiti njenom ugledu, a sama sebi je to napravila", bila je prva reakcija Davora Šverka, iznajmljivača plovila u Rapcu, na informaciju o tužbi za klevetu koju je protiv njega podigla ravnateljica Antonela Mohorović Kožuh.

Kako piše u obrazloženju privatne tužbe, "Davor Šverko je 2. studenog lani na svom Facebook profilu, s namjerom da naškodi njezinoj časti i ugledu, kao ravnateljice Lučke uprave Rabac, a znajući da je ista tvrdnja neistinita, iznio 'zna se da potkradaju - oštećuju proračun Lučke uprave, zna se sve o nesposobnosti Antonele Mohorović Kožuh…"

Ukazivao na nepravilnosti


Valja podsjetiti da je riječ i o čovjeku koji je 2017. godine dobio nagradu "Ponos Hrvatske" jer je inicirao humanitarnu akciju za obnovu i opremanje opožarene kuće, ali i o osobi koja je više puta bila u sukobu s Lučkom upravom Rabac zbog, kako je tvrdio, raznih neregularnosti.

O njegovim nesuglasicama i sporovima s ravnateljicom Lučke uprave Rabac Antonelom Mohorović Kožuh i mi smo svojevremeno pisali, a sada je očito da će o svemu posljednju riječ imati - sud! Lani smo tako prenijeli Šverkova zapažanja o nepoštivanju prava prvenstva i krađu bodova za dodjeljivanje veza u luci Rabac, ignoriranje suglasnosti Ministarstva unutarnjih poslova, sukob interesa… Tada je slikao, kako nam je govorio, jedrilice u Trgetu na pontonu koji nije imao niti tehnički pregled, niti uporabne dozvole. Imao je, tvrdio je Šverko, i struje i vode, ali ne i kartice ni žetone za korištenje pa se, kako je zaključio, turistima vez ilegalno naplaćivao. Kasnije su mu, pravilnim zbrajanjem bodova, priznali da je imao pravo i da bi vez trebao biti njegov, ali on duže u posjed veza nije mogao doći.

Šverko nam je sada obrazložio kako je i zašto došlo do ovih sporova za klevetu.

- Objavljen je natječaj za vez broj 14, pogodan za plovila do pet metara dužine. Znači, brojati do pet zna već i malo dijete, a čak i do 10. Prvi put sam bio prvi na listi, ali je ravnateljica vez dala drugom koji je kasnije izgubio vez jer nije bio pravedno dodijeljen. Drugi put su mi krivo izbrojani bodovi, "slučajno", ali nije problem samo u tome, ona je krivo i pročitala dužine drugih plovila koja su bila na natječaju što govori da sam jedino ja imao ispravne dokumente za prisustvovanje natječaju. Plovilo registarskog broja 320 Rc je dugo 5,68 metara, a plovilo Rc 176 je duže jedan metar od dozvoljenih 5 metara koje je limit za sudjelovanje na natječaju… Zbog svega toga…, pojašnjava nam Šverko.

Tužba boj 3?

"Mislim da je ona ful sposobna osoba i jedina osoba koja može obavljati taj posao. Antonela draga, sama si sebi rekla i pokazala koliko si sposobna i zapamti da mi nije bio cilj tebe klevetati ni išta drugo ružno za tvoj ugled napraviti nego želim da istina i pravda dođu na vidjelo. Kao i uvijek sve što kažem to i dokažem, istinu, kao i u ovom slučaju i to s dokazima. Lepi moji Labinjani nemojte dozvolit da se i drugima to dešava. Reagirajte i promijenite stvari na bolje. Antonela i ovaj post možeš iskoristit za tužbu br. 3 ako ovdje ima neistine ili da te blatim", zaključuje Davor Šverko.

Na sve to ravnateljica Lučke uprave Rabac Antonela Mohorović Kožuh kratko nam je odgovorila "kako je u svojim ranijim istupima putem Facebooka gospodin Šverko iznosio određene neistinite navode o njoj i njenom radu, a sve s ciljem da naškodi njenoj časti i ugledu".

- Bila sam prisiljena zaštitu svojih prava i interesa tražiti na jedinom mjestu gdje je to moguće, a to je nadležni sud. Dakle, točno je da sam protiv gospodina pokrenula odgovarajuće sudske postupke. Drugog komentara nemam budući da će konačni pravorijek o svemu donijeti sud pa stoga predlažem da sačekamo odluku suda, rekla nam je Antonela Mohorović Kožuh, ravnateljica Lučke uprave Rabac.

davor šverko oplovila klučka uprava rabac antonela mohorović kožuh