NENAD ČAKIĆ NOVI PREDSJEDNIK NK RUDAR!

NENAD ČAKIĆ NOVI PREDSJEDNIK NK RUDAR!

1.4.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Izgleda da je nedjeljni intervju bivšeg tajnika NK Rudar, Ratka Milevoja bila kap koja je prelila čašu strpljenja labinskog gradonačelnika Demetlike. Otvoreno upozorenje čovjeka koji o tome najviše zna, da trećeligaš iz Zelenica djeluje na rubu zakona, uključio je „alarm“ za uzbunu na Titovom trgu. Uzme li se u obzir da su slijedeće godine lokalni izbori ne čudi osobni angažman Demetlike u rješavanje upravljačke krize u NK Rudar jer bi svako odgađanje konačnog rješenja bila opasnost da problem eskalira u najnezgodnije vrijeme, upravo pred te izbore.
 

 

Sinoć je jedan naš mladi suradnik, sasvim slučajno u labinskom restoranu Kvarner zatekao za istim stolom: Gradonačelnika Labina Tulia Demetliku, suvlasnika i glavnog urednika mjesečnika Novi Foji Nenada Čakića i aktualnog dopredsjednika NK Rudar Ljubu Buršića, od nedavno uposlenika Grada Labina. Slučajno čuvši da je tema razgovora nogomet, odnosno NK Rudar mladi se suradnik poslužio lukavstvom i navedene zamolio da stavi na punjenje mobilni aparat u utičnici koja je bila uz njihov stol.Pošto su mu to dopustili naš je suradnik svoj mobilni aparat stavio na njihov stol ali ga je prethodno uključio da snima njihov razgovor.

 

Preslušavanjem tajno snimljene snimke saznali smo da je doista glavna tema sinoćnjeg razgovora bio NK Rudar, odnosno rješavanje upravljačke krize. Gotovo trosatnu snimku razgovora možete poslušati klikom na link u dnu ovoga teksta a za one koji nemaju tu mogućnost ili im je preskup pristup internetu u nastavku donosim glavne zaključke sa tajnog sastanka (dogovora):

 

  • Preslušavanje snimke jasno upućuje da je ovo bio samo završni sastanak a da Demetlika i Čakić o svemu pregovaraju preko pola godine.
  • Dogovoreno je da Buršić kao dopredsjednik, do kraja tjedna dogovori sa Modrušanom sazivanje Skupštine kluba a ako on to odbije, dužnost mu je prikupiti potpise trećine članova Skupštine sa zahtjevom sa  sazivanje iste.
  • Predsjedničku funkciju bi preuzeo Čakić dok bi Buršić i Milenko Malić – vlasnik Malinga bili dopredsjednici. O ostalim članovima bi se dogovorili naknadno a kao navodno sigurni spomenuti su: Alen Golja- direktor Komunalnog poduzeća „1 maj“, Branko Radović – direktor Labin 2000, Duško Matijašević – vlasnik Labinske tiskare, Alen Paliska kao predstavnik MNK Albona,  Nardi Golja – direktor Istarske tvornice vapna.
  • Unatoč Demetlikinom inzistiranju, Čakić je jasno naglasio da u Izvršnom odboru ne želi sadašnjeg predsjednika Modrušana te da će kao glavno-tajnika zadržati Robija Fonovića ali da će u klub kao tehničkog-tajnika vratiti Ratka Milevoja.
  • Temeljni uvjet koji je Čakić postavio, da bi se prihvatio predsjedničke funkcije jeste 30.000 kuna mjesečno koje bi Demetlika osigurao od Županije, Grada i gradskih komunalnih poduzeća te općina na Labinštini a sve kao fiktivne naknade u korist Labinske tiskare koja bi taj novac onda kanalizirala u korist NK Rudar.
  • Čakić je obećao da će on riješiti sa Rokwool-om generalno sponzorstvo od dodatnih 30.000 kuna mjesečno. Na izravni upit Demetlike dali je to realno, Čakić je bio decidiran: „Previše sam ja njih zadužio da mi ne bi izašli u susret“.
  • Obvezu da osigura još 20.000 kuna mjesečno dobio je, uz Demetlikinu suglasnost Ljubo Buršić. On bi to dogovorio sa tvrtkama koje obavljaju javne radove financirane iz gradske blagajne i od strane gradskih poduzeća.
  • Preostalih 20.000, do planiranog mjesečnog budžeta od 100.000 kuna bili bi dužni osigurati ostali članovi Izvršnog odbora.
  • Dogovoreno je da NK Rudar ne nastupa prema HEP-u koji bi trebao biti budući generalni partner Mladog Rudara, a naknadno bi Demetlika i Čakić usuglasili listu tvrtki koje bi bile interesne zone NK Rudar i RU Mladi Rudar.
  • Demetlika je zatražio od Buršića da se Skupština kluba obvezno održi prije prvosvibanjski praznika a od obojice je zatražio da odmah održe konferenciju za medije i da jasno naglase da će se u buduće novci iz gradskog proračuna isključivo trošiti na omladinski pogon i da niti jedna kuna neće ići na seniore.

 

Ove i druge zaključke sa tajnog sastanka možete poslušati klikom na link:

 

AUDIO ZAPIS TAJNOG SASTANKA

 

 
 
 

nogomet predsjednik sport tajni razgovori Nenad Čakić NK Rudar