Nema više milosti za nesavjesne vozače u Labinu, prometni redari ispisali kazni za 218 tisuća kuna

Nema više milosti za nesavjesne vozače u Labinu, prometni redari ispisali kazni za 218 tisuća kuna

5.11.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nakon ulaganja u sam ulazak u Rabac i izgradnju novog kružnog toka, Grad je daljnjim investicijama osigurao i dodatnih 200 parkirnih mjesta što je značajno utjecalo na rad prometnog redara ove sezone

Stanje prometa u mirovanju, odnosno parking automobila i nepropisno parkiranje zanimljiva su tema u svakom gradu, tako i u Labinu, pogotovo u vrijeme turističke sezone kada su prometne gužve svakodnevnica. Upravo je ova tema često spominjana u tim trenucima kao i nastojanja nadležnih da svojim djelovanjem utječu na prometne prekršaje i kažnjavanje onih koji ne poštuju zakon. Svjedoci smo kako je ove godine u Labinu napravljen značajni pomak po tom pitanju, pogotovo u naselju Rabac koje oduvijek slovi kao mjesto u kojem je nemoguće pronaći parkirno mjesto tijekom ljetnih mjeseci.

Razvoj turizma i sve bogatija ponuda jedan su od razloga što se takva situacija ponavljala iz godine u godinu. No, 2019. godina nešto je drukčija. Naime, nakon ulaganja u sam ulazak u Rabac i izgradnju novog kružnog toka, Grad je daljnjim investicijama osigurao i dodatnih 200 parkirnih mjesta što je značajno utjecalo na rad prometnog redara ove sezone.

Pročelnik gradskog odjela za komunalne djelatnosti i upravljanje imovinom u čijem sastavu djeluju komunalni i prometni redari, Donald Blašković kaže da je Grad Labin osnivanjem prometnog redarstva prije par godina krenuo smo u rješavanje prometnih prekršaja, a pod time najviše misli na nepropisno parkirana, ostavljena vozila, kao i blokiranje nogostupa i parkirnih mjesta za invalide.

- Mogu reći kako se ove godine ulaganjima u infrastrukturu znatno poboljšala situacija, a prometnom redarstvu nije cilj represivno djelovati na vozače već utjecati na to da su naši nogostupi i parkirna mjesta za invalide slobodni za upotrebu za koju su i namijenjeni. Tako smo u prvih devet mjeseci ove godine izdali mnoga upozorenja, ali i kazni u bruto iznosu nešto većem od 218 tisuća kuna, kaže pročelnik Blašković. 

Po njegovim riječima, prekršajne kazne se kreću od 300 do 700 kuna, uz mogućnost plaćanja 50 posto iznosa ukoliko se iznos plati u roku tri dana od ispisivanja kazne što je i najčešći slučaj.

- Tako da su gotovo sve kazne koje su naplaćene, plaćene su na taj način te je naplaćeno oko 102 tisuće kuna, odnosno ukupno 76 posto izdanih kazni. Ostatak kazni naplaćuje se daljnjim propisanim postupkom, rekao je Blašković. 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU


Branko Biočić


promedni redar grad labin parking nesavjesni vozači kazna donald blašković