Nema odgovora labinskog Vodovoda na upite Građanske inicijative Zaštitimo vodu Labinštine

Nema odgovora labinskog Vodovoda na upite Građanske inicijative Zaštitimo vodu Labinštine

25.3.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Građanska inicijativa Zaštitimo vodu Labinštine je nakon održane tiskovne konferencije u Kožljaku (Općina Kršan) kod izvora pitke vode, uputila je jedan upit koji je glasio:

''Pozivamo navedene članove Skupštine Vodovoda da kažu namjeravaju li povećati iskoristivost ovog izvora, ili ga žele prodati za punionicu, s obzirom da je vremena do spajanja Vodovoda jako malo. Spajanjem Vodovoda je neminovan gubitak samostalnosti, stoga se bojimo da njihova šutnja po ovoj tematici vodi tome.

Ukoliko se ogluše po ovom pozivu, smatramo da i dalje namjeravaju djelovati skriveno od očiju javnosti, jer njihovo djelovanje do sada nije bilo prioritetno u interesu građana.'' 

Prošlo je deset dana od tiskovne konferencije. S obzirom da se nitko nije oglasio, poslali su svim članovima Skupštine Vodovoda Labin (načelnici, načelnicima i gradonačelniku) pitanja koja se nalaze u privitku, a za koje očekuju odgovor u narednih 15 dana, prema Zakonu o pravu na pristup informacijama.

U ime zajednice građana ''Zaštitimo vodu, zemlju i zrak Labinštine'' , ovo priopćenje potpisuju govornici sa održane tiskovne konferencije: Mladen Bastijanić, Ivan Mohorović, Mladenka Vidas i Tanja Pejić.


Foto: ilustracija free

Vezani dokumenti
Tip Naziv Opis
Upiti članovima skupštine Vodovoda Labin Upiti Građanske inicijative Zaštitimo vodu Labinštine
građanska inicijativa zaštitimo vodu labinštine voda vodovod labin izvor kožljak kožljak tanja pejić mladen bastijanić ivan mohorović mladenka vidas