Neka moja Kapelica blista

Neka moja Kapelica blista

30.4.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ekologija

LABIN - Više od 30 mještana Kapelice uredilo je zapušteno nogometno igralište i očistilo autobusne stanice u sklopu eko-akcije Mjesnog odbora. Na »kampu« je postavljena pet metara visoka ograda, u nastavku nešto niža, koja će pripriječiti put veselim vozačima koji su ovdje prakticirali off road vožnju. Obnovljene su i vratnice, bagerom je vraćena stara trasa prilaznog puta igralištu, očišćena je graja i napunjen kontejner svakovrsnog smeća.

Od Predraga Stepčića, predsjednika nedavno osnovanog Malonogometnog kluba »Kapelica« koji je već inicirao sedam sličnih akcija, doznajemo da su se na formiranje udruge i odlučili prvenstveno ne bi li lakše došli do sredstava za uređenje sportskog terena. Ovom se zgodom, poručuje, angažiralo i staro i mlado (najstariji radnik bio je 72-godišnji Lino Gobo), sve da njihova Kapelica zablista i opet dobije igralište. Dobar posao proslavljen je besplatnim ručkom za sudionike u obližnjoj oštariji.
Ovakve eko-akcije, koje je u sklopu manifestacije »Proljeće u gradu« organizirao Grad Labin surađujući s komunalnim poduzećem 1. maj, održane su i u mjesnim odborima Ripenda, Vinež, Rabac, Stari grad te Podlabin.

I. R.

eko akcija kapelica lino gobo mjesni odbori predrag stepčić smeće sakupljanje smeća čišćenje