Neizvjesna budućnost osnovne škole u Čepiću

Neizvjesna budućnost osnovne škole u Čepiću

1.8.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Na Sjednici Općinskog vijeća Općine Kršan vijećnici su donijeli zajednički zaključak o pripojenju Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ - područno odjeljenje Vozilići Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ u Čepiću. Naime Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ ne ispunjava uvijete za ustroj samostalne osnovne škole sukladno utvrđenim Standardima. Ravnateljica Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, Mirela Vidak na radnom sastanku predložila je razmatranje prijedloga kojim bi se područna škola u Vozilićima pripojila školi u Čepiću te bi na taj način škola „Ivan Goran Kovačić“ stekla formalne uvijete za ustroj samostalne ustanove.

Ravnatelj Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“, Miro Alilović suglasan je sa prijedlogom ukoliko se i roditelji djece slože s takvim rješenjem.

Drugo moguće rješenje problema jest da se Osnovna škola „Vladimir Nazor“ u Potpićnu pripoji Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“. Vijećnici su se odlučili za prvo rješenje, odnosno pripojenje škole u Vozilićima školi u Čepiću. Vijećnici, ali i načelnik općine Valdi Runko nikako nisu za zatvaranje škole, jer kao ističu automatski se i ostale aktivnosti smanjuju ukidanjem škole, te mnoge obitelji s djecom bi odselile.

oš ivan goran kovačić čepić osnovna škola mirela vidak miro alilović