Negri upozorio na opasan prilaz Ulici Kikova, a Korva na stare probleme novog raskrižja za Rabac

Negri upozorio na opasan prilaz Ulici Kikova, a Korva na stare probleme novog raskrižja za Rabac

9.12.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina nezavisnog vijećnika Williama Negria zanimalo je kada će se sanirati raskrižje na prilazu Ulici Kikova. Kazao je kako je raskrižje položeno u obliku slova „K“ te je spoj na glavnu cestu opasan za vozače i nepregledan. Predložio je da se zatvori dupli ulaz kod trgovačkog centra „Jedinstvo“ te izbjegnu eventualne nesreće.

Gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika kazao je kako je upoznat sa problemom. Sa sanacijom raskrižja počelo se prije godinu dana kada je uklonjen kiosk te oronuli autobus. Tada se raspravljalo o uređenju okoliša te mogućnošću kreiranja dodatnih parkirnih mjesta. Sanacija raskrižja planirana je u idućoj godini, a prilikom realizacije nastojati će se usmjeriti prilaz trgovačkom centru „Jedinstvo“ samo s jedne strane.

Na taj će se način izbjeći križanje u obliku slova „K“ te će raskrižje biti znatno preglednije.

 

Vijećnik HSU-a Klaudio Korva upoznao je vijećnike sa problemom na raskrižju Aldo Negri. Izdvojio je da se stanari bune na potporni zid koji je djelomično urušen. Došlo je i do problema sakupljanja vode na ulazu u ulicu Aldo Negri kao i na budućem parkiralištu na ulazu u naselje Škrilice. Mišljenja su da buduće raskrižje nije prilagođeno pješacima, a posebice su izdvojili osobe s posebnim potrebama koje se kreću uz pomoć kolica. Nadalje ističu da izlaz iz ulice Škrilice nije pravilno izveden te drže da je sigurnost prometa upitna.

 

Gradonačelnik Tulio Demetlika kazao je kao će se u ovoj fazi izvesti predviđeni radovi te neće bit moguće ulagati u dodatne radove. Sa građanima koji žive u neposrednoj blizini raskrižja održao je dva sastanka. Drži da je prilaz Škrilicama sada kvalitetnije riješen te je znatno proširen koridor ceste. Sanacija zida septičke jame koja je u vlasništvu Turističke zajednice sanirati će se u idućoj godini. U naselju Škrilice i prije je bio problem s oborinskom odvodnjom jer se nalazi ispod nivoa ceste. Kako bi se omogućilo nesmetano kretanje pješaka rubovi ceste će se očistiti te formirati nogostupi, na mjestima gdje je to moguće, obzirom da su tik uz cestu privatne parcele. 

 

Očekuje se da će se raskrižje pustiti u pogon 15. prosinca. Na dionici ceste kod trgovačkog centra Mercator radi se na postavljanju rubnika kako bi se do 24. prosinca mogao postaviti prvi sloj asfalta te pustiti u promet dionicu ceste uz privremenu regulaciju prometa uključujući i kružni tok. Sa radovima će se nastaviti iza blagdana Sveta tri kralja.  

william negri klaudio korva radovi na cesti prilaz kikova promet raskrižje faraguna ulica aldo negri prilaz kikova asfalt mercator