Nedim Kovačević, trener NK Rabac nakon ostavke na sve funkcije u klubu izvršio samoubojstvo

Nedim Kovačević, trener NK Rabac nakon ostavke na sve funkcije u klubu izvršio samoubojstvo

21.10.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Šok i nevjerica. Vijest u koju je i nakon stotinu provjera naprosto nemoguće povjerovati iako je okrutno istinita. Nedim Kovačević je jutros, utorak 21. listopada izvršio samoubojstvo.

Svoj posljednji intervju dao je, dan prije samoubojstva, za LabinSport,kojeg vodi Remzo Zalihić, a tekst počinje ovako:

 

Kad Vas nazove, a uz to i traži intervju, čovjek kojeg ste u zadnjih godinu dana najmanje u desetak navrata, bezuspješno, molili za onaj centralni nedjeljni, onda je jasno da se čaša nije samo prelila već da „žuč“ u slapovima teče. Unatoč mu svojevrsnom „gardu“ kad su mediji u pitanju, LabinSport je imao privilegij da nam je Kova dosta često bio gost. Istina, potpisnik ovih redaka je prije svake njegove izjave ili prognoze, za uzvrat morao prethodno „majstora lopte“ „omekšati“ recitacijom ljubavne-kvazi pjesmice: Sunce sija ko tepsija, u mom srcu depresija-u potoku žabe krekeću, ja te volim intezivno“.

Sinoć mu nije na pamet palo ni sunce ni tepsija a u glasu su mu se osjećala samo depresija. "

 

Njegov posljednji intervju pročitajte ovdje

 

"Samoubojstvo skokom s trećeg kata kuće u Rapcu danas prijepodne počinio je 57-godišnji N.K. Pregledom tijela od strane mrtvozornika utvrđeno je da je smrt nastupila uslijed pada s trećeg kata", izvijestila je istarska policija.

 

Kovačević je nogometnu karijeru započeo u banjalučkom “Borcu” u vrijeme kada je igrao u tadašnjoj prvoj jugoslavenskoj ligi. Iz Banja Luke je došao u Labin nastavljajući karijeru u NK “Rudaru”. Igrao je i za NK “Istru” iz Pule.

Nedim Kovačević je podnio ostavke na sve funkcije u NK Rabac a razgovor je objavljen uz naslov ''Vlada li istarskim nogometom sudačko-funkcionarska mafija?''.

Teško je reći ima li u svemu tome ikakve povezanosti, kao i u prekidu utakmice proteklog vikenda u Svetom Petru u Šumi nakon tučnjave, kojom je prilikom Kovačević vodio rabačke mladiće.

Nedim Kovačević je u labinski nogometni klub "Rudar" potkraj sedamdesetih došao iz banjalučkog prvoligaša Borca zajedno s Mariom Brnjcom, jednim od najpoznatijih nogometaša "zeleno-crnih", koji se proslavio u riječkim bijelima, a umro je iznenada prije otprilike dvije godine.

Svojom skromnošću, ali jo više nogometnim znanjem Kovačević je brzo osvojio simpatije ovdašnjih poklonika nogometa, da bi nešto kasnije karijeru uspješno nastavio i pulskoj Istri.

Nakon završetka nogometne karijere ostao je u nogometu kao trener. Trenirao je nogometaše labinskog "Rudara”, kao i još nekih klubova Labinštine. Do nedjelje je bio trener NK “Rapca”, člana 3. županijske lige jug.

U nedjelju je naime nakon utakmice u Svetom Petru u Šumi, razočaran odnosima u nogometu, podnio ostavku. Sin Vedran također je nogometaš i kapetan je NK “Rudara”, člana 3. lige zapad.

Samoubojstvo popularnog trenera pogodilo je Labinjane i Rapčane, i sve njegove bivše igrače, kojima je, prema njihovim riječima, bio više od trenera.

 

 

 

 

 

Nedim Kovačević trener trener nogometaš nogomet NK Rabac intervju crna kronika smrt Vedran Kovačević NK Rudar