Nedešćina: Općina nema komunalnog redara koji bi kažnjavao one koji bacaju smeće

Nedešćina: Općina nema komunalnog redara koji bi kažnjavao one koji bacaju smeće

5.2.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Dva važna dokumenta: Plan zaštite od požara i Odluku o pružanju javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada donijeli su nedešćinski općinski vijećnici na posljednjoj sjednici. U ime izrađivača procjene ugroženosti od požara, tvrtke Protection iz Umaga, Vladimir Kosić je izrazio zadovoljstvo stanjem na terenu.

- Infrastruktura ne zadovoljava uvjete na terenu u potpunosti, no stvari se usklađuju i zadovoljavaju potrebe. Područje je u potpunosti pokriveno djelovanjem Javne vatrogasne postrojbe Labin, pa gotovo da nema potrebe za DVD-om, međutim, u svakom slučaju ga je dobro imati, jer donosi fleksibilnost i veću pokrivenost, kazao je Kosić. Vijećnik Mladen Vlačić (SDP) skrenuo je pozornost da se na području općine nalazi odlagalište (Cere op.u.), na što je Kosić odgovorio da nema povišenu razinu opasnosti te nije bilo potrebno označiti ga kao poziciju s koje može krenuti požar. Vijećnici su amenovali plan jednoglasno.

Predstavnici komunalnog poduzeća 1. maj Labin, Ivana Žubrinić i Klaudio Bastijanić, dali su obrazloženje o pružanju javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada.

Slijedi edukacija građana

- Pedeset milijuna kuna uloženo je u posljednjih devet godina u projekte odvajanja otpada. Čitavo to vrijeme usluga nije poskupjela. Neće ni sada, bar što se tiče našeg komunalnog poduzeća, no još ne znamo po kojoj će cijeni Kaštijun preuzimati otpad, pojasnio je Bastijanić.


Više ovdje

sveta nedelja komunalni redar nedešćina smeće otpad